П’ятниця , 18 Жовтень 2024
Ілюстративне зображення
Економіка

Україна посіла друге місце у Східній Європі за обсягом криптотранзакцій

Україна посіла друге місце у Східній Європі за обсягом криптотранзакцій, перевищивши позначку $100 млрд, поступившись тільки Росії.

Україна посіла друге місце у Східній Європі за обсягом криптотранзакцій, перевищивши позначку $100 млрд, поступившись тільки Росії, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на PolitExpert.

Згідно з звітом Chainalysis, з липня 2023 по червень 2024 року регіон передав криптоактивів на суму $499,14 млрд, де більша частина припала на централізовані біржі ($324 млрд), а сегмент DeFi зріс до $165,46 млрд.

Зростання активності в Україні зумовлене великими переказами, що пов’язано із пошуком фінансової стабільності в умовах війни. Також збільшився обсяг покупок біткоїнів за гривню, досягнувши $882,64 млн. Незважаючи на призупинення операцій із гривневими картками з березня 2023 року, попит на криптовалюту продовжує зростати.

У секторі DeFi Україна показала значне зростання, збільшивши обсяг до $34,9 млрд, що на 160,23% більше, ніж минулого року. На відміну від інших країн регіону, в Україні знизилася активність на NFT-маркетплейсах та у лендингових проектах.

Звіт також свідчить про зростання дрібних перекладів, що може відбивати прагнення інвесторів підвищити купівельну спроможність і натомість інфляції та геополітичних ризиків. Україна продовжує адаптувати регламент MiCA для регулювання криптоіндустрії. Кремль продовжить набирати солдатів за гроші, доки система криптомобілізації працює.

Росія почала платити Китаю за військові товари криптовалютою.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Українці активно купують авто з Китаю: названі лідери ринку у вересні

У вересні 2024 року українці придбали майже 1,2 тисячі автомобілів з Китаю,...

НБУ ухвалив важливе рішення щодо курсу євро

Національний банк України планує запровадити довідкове значення курсу гривні до євро станом...

Ряд електропостачальників виступив за відміну граничних цін на ринку

Українські постачальники електроенергії закликали скасувати граничні ціни на ринку електроенергії, повідомляють “Вечірні...

Гральний бізнес за 9 місяців сплатив 13,5 млрд гривень податків

За січень-вересень 2024 року організатори азартних ігор сплатили до бюджету української держави...