Четверг , 25 Апрель 2024
Спорт

Кубинські бейсболісти втекли під час турніру в Мексиці

Дев’ять кубинських бейсболістів втекли під час турніру в Мексиці

Щонайменше дев’ять кубинських бейсболістів втекли під час турніру в Мексиці, повідомляє BBC. За словами офіційних осіб, це одна з найбільш масових втеч спортсменів з Куби за багато років.

Офіційні особи країни назвали “мерзенними” дії гравців під час молодіжного Кубку світу, як повідомляють державні ЗМІ. Усі інші учасники команди, яка спочатку складалася з 24 осіб, повернуться на батьківщину в понеділок, інформує  Фокус.

Історія втеч кубинських спортсменів почалася давно. Бейсболісти часто втікають під час змагань, щоб підписати контракти з клубами професійної бейсбольної ліги MLB. Усе через напружені відносини між країнами. 

У заяві Кубинського національного інституту спорту, на яку посилається Associated Press, не називаються імен гравців, які залишилися в Мексиці. Однак, бейсбольний журналіст Френсіс Ромеро повідомляє, що в Кубу вирішили не повертатися 12 осіб.

У 2018 році Дональд Трамп розірвав угоду, що дозволяла деяким кубинським бейсболістам підписувати контракти з клубами MLB. Так, колишній президент США мав намір підштовхнути комуністичний уряд Куби до реформ. Ця угода дозволяла спортсменам не ховатися і не виїжджати з Куби нелегально. 

На початку року під час матчу-відбору на Олімпіаду у Флориді 22-річний Сезар Прієто, одна із зірок бейсболу, теж не повернувся в розташування своєї збірної.

Нерідко після великих міжнародних змагань на Кубу не повертаються футболісти і балетні танцівники.

Острівна держава переживає економічну кризу, викликану американськими санкціями і пандемією. Місцевому населенню не вистачає продовольства і медикаментів. 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Костюк обыграла третью ракетку мира и вышла в полуфинал WTA 500

Теннисистка украинского происхождения Марта Костюк во время турнира WTA 500, проходящего в...

Какие будут результаты Олимпийских игр 2024? Мнение аналитиков США

Аналитики компании Gracenote сделали прогнозы относительно победителей медального зачёта на Олимпийских играх...

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...