Пятница , 26 Апрель 2024
Спорт

Різкий старт: збірна України виграла 8 медалей в перший день Паралімпіади

Фото: Twitter Єлизавета Мерешко встановила рекорд Паралімпіади

Паралімпійська збірна України вдало стартувала на Іграх у Токіо.

У перший змагальний день Паралімпіади-2020 українці брали участь у змаганнях із фехтування на візках і плаванні в різних дисциплінах, інформує Фокус.

Золоту медаль нашій країні принесла Єлизавета Мерешко, яка показала найкращий результат у запливі на 50 метрів вільним стилем. 29-річна спортсменка з Херсона не тільки випередила всіх суперниць, а й встановила паралімпійський рекорд – 33.11 секунд. У цьому ж запливі Україна виграла і бронзову медаль: Анна Гонтар прийшла до фінішу з показником 33.40. Третя представниця нашої країни Вікторія Савцова фінішувала з п’ятим результатом.

Серед інших успіхів наших плавців – срібло 31-річного Антона Коля. Він поступився супернику лише на 0.25 секунди на 100-метрівці в класі S1 (спортсмени з вродженим ураженням опорно-рухового апарату).

Ще двоє спортсменів у плаванні завоювали срібні медалі: Олексій Вірченко показав другий результат на дистанції 100 метрів батерфляєм, а Максим Кріпак – на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Три медалі в скарбничку України принесли спортсмени, які виступають у фехтуванні на візку. Харків’янка Євгенія Бреус виграла бронзу в категорії “А”, а Олена Федота програла у фіналі й отримала срібну нагороду в категорії “В”. У чоловіків вдало виступив Артем Манько, який завоював срібло в категорії “А”.

Усі медалі України в перший день Паралімпійських ігор

У медальному заліку після першого змагального дня Україна посідає п’яте місце, поступаючись командам Італії, ROC, Китаю та Австралії.

Нагадаємо, що Паралімпійські ігри 2020 проходять в Токіо з 24 серпня по 5 вересня. Україну представляють 143 спортсмени в 15 видах спорту.

Фокус

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Костюк обыграла третью ракетку мира и вышла в полуфинал WTA 500

Теннисистка украинского происхождения Марта Костюк во время турнира WTA 500, проходящего в...

Какие будут результаты Олимпийских игр 2024? Мнение аналитиков США

Аналитики компании Gracenote сделали прогнозы относительно победителей медального зачёта на Олимпийских играх...

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...