Четверг , 28 Март 2024
Политика

Залежність “Слуги Народу” від “Довіри” і “За майбутнє” різко зросла, – КВУ

Упродовж останніх місяців (1 вересня – 10 листопада) Комітет виборців відзначає збільшення залежності монобільшості від підтримки депутатських груп «Довіра» та «За майбутнє». Станом на сьогодні основним союзником «Слуги Народу» в Раді є депутати групи «Довіра», однак й депутати групи «За майбутнє» також часто надають підтримку монобільшості, інформує UAINFO.org.

За період із 1 вересня по 10 листопада Верховною Радою було ухвалено 137 законодавчих актів. В середньому за них голосували 217 депутатів «Слуги Народу». При цьому депутати монобільшості самостійно забезпечили 226 голосів лише за 20 голосувань зі 137.

Головним союзником фракції «Слуга Народу» по підтримці законопроектів є депутатська група «Довіра». В середньому за голосували 15 депутатів групи із загалом 20. За оцінкою КВУ це найвищий рівень підтримки рішень Ради, який демонструє група «Довіра» з моменту свого створення в грудні 2019 року.

Депутати групи «За майбутнє» підтримують владу дещо рідше (в середньому голосують «за» 48% депутатів), однак майже в усіх критичних для влади питаннях депутати групи голосують в унісон із монобільшістю. Зокрема, це проявилося під час голосування в другому читанні за т. зв. «закон про олігархів» (18 із 22 депутатів групи «за»), у голосуванні за кадрові питання (призначення міністра з питань окупованих територій – 14 «за», міністра економіки – 13 «за», міністра стратегічних галузей – 14 «за», міністра оборони – 16 «за»).

Натомість упродовж останніх місяців знизилася підтримка рішень Ради з боку всіх фракцій Верховної Ради. Як і раніше, найчастіше підтримують прийняті рішення депутати «Голосу», однак їх підтримка ініціатив влади в останні місяці знизилася. Наразі «за» голосують в середньому 51% депутатів фракції (рік тому цей показник становив 65%). Також, як правило, голосують «за» 44% депутатів «Європейської солідарності» (рік тому 62%).

Депутати ВО «Батьківщина», попри те, що час від часу підтримують резонансні ініціативи влади (до прикладу, щодо відставки Д. Разумкова), в середньому не демонструють високих показників голосувань (як правило, «за» голосують 38% депутатів фракції). Як і раніше, майже не голосують «за» депутати «Опозиційної платформи За життя» – їх рівень підтримки рішень Ради складає 12%.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.