Вторник , 16 Апрель 2024
Политика

Тимошенко стає моральним авторитетом для країни, яку кинули у прірву хаосу, – політолог

Пандемія коронавірусу, переповнені лікарні і рекордна смертність, захмарні тарифи на газ/опалення і ціни на продукти харчування, що ростуть щодня, масове безробіття, мізерні пенсії і зарплати, найсильніше падіння економіки. Україна ще ніколи не опинялася в такому складному становищі. При цьому десятки мільйонів простих людей свідомо кинуті «зеленою» владою напризволяще. Країна знаходиться в тотальному хаосі, де кожна людина змушена виживати як може, а влада при цьому цинічно набиває собі кишені з бюджету.

На таку кричущу ситуацію звернув увагу політолог Дмитрій Корнєйчук у своєму дописі в Facebook.

Найстрашніше, наголошує Корнєйчук, що «зелена» команда, сидячи в Києві, малює в підконтрольному інформаційному просторі фейкову картинку постійного поліпшення ситуації в країні. Наприклад, ще в лютому нам банально брехали, що коронавірусу практично немає, а завтра-післязавтра будуть мільйони доз необхідних вакцин, – зауважив політолог.

Однак «все добре» тільки в смартфонах наших чиновників. У регіонах країни ситуація просто катастрофічна. Але владі на це наплювати. Ні президент, ні прем’єр, ні члени Кабміну не проводять реальні зустрічі на місцях, щоб зрозуміти проблеми медиків, аграріїв, малого і середнього бізнесу, бюджетників, пенсіонерів. А навіщо? Адже легше записати черговий оптимістичний «відосік» з теплого кабінету на Банковій. Або влаштовувати постійне шоу з санкціями.

Тому такими важливими для тисяч українців є поїздки по регіонах України лідера опозиції і двічі прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Єдиного топ-політика, яка в лихоліття наживо спілкується з лікарями і медсестрами по всій країні, вислуховує і вникає в їхні реальні проблеми. І не тільки озвучує ці проблеми перед владою, а й робить конкретні кроки по швидкому їх вирішенню. По суті, Тимошенко мимоволі стає моральним авторитетом для країни, яку «зелені» кинули у прірву хаосу.

А медики озвучують Тимошенко ті страшні речі, про які влада свідомо не говорить. Про те, що українці, як і раніше не мають можливості отримати оперативну першу допомогу при ковіді, оскільки сімейні лікарі не встигають справлятися з таким об’ємом хворих. Про те, що сімейні лікарі не отримую ковід-надбавок від держави, як і багато категорій лікарів, які також стикаються з ковід-хворими в опорних лікарнях. Про те, що багато лікарень не отримують необхідного фінансування з центру, тому не можуть запустити додаткові ліжко-місця. Ну, і головне – велика частина українців, які лікуються вдома, змушені за свій рахунок робити ПЛР-тести і купувати ліки. Тобто – не виконуються всі ті норми, які рік прописані в законах і постановою Ради (прийнятому під сильним тиском Тимошенко) по боротьбі з ковідом.

І ось в цих катастрофічних умовах в країні у кожного опозиційного політика є вибір.Перший – просто критикувати владу і потирати руки від постійно погіршення ситуації в Україні. Але такі політики беруть на себе частину відповідальності за те, що відбувається. Українцям потрібні не порожні балачки, а реальна допомога.

Другий варіант – намагатися переконати президента і його «монокоаліцію» відмовитися від політики, яка веде до знищення країни. Постійно пропонувати реальні альтернативні кроки по боротьбі з ковідом, тарифній політиці, порятунку економіки. Вимагати від президента в такий складний час закликати об’єднатися всі сили в парламенті і поза, сформувавши найсильніший Кабмін в історії України.

Саме такий конструктивний опозиційний шлях в інтересах людей вибрала Тимошенко. І якщо президент Зеленський погодиться відмовитися від зовнішнього управління, невигідних реформ охорони здоров’я, освіти і земельної, сформувати Кабмін професіоналів, який врятує країну, то «Батьківщина» готова увійти в коаліцію, а Тимошенко – очолити Кабмін.

І чим довше Зеленський не наважується на формування нового професійного Кабміну, тим більше людських життів ми втрачаємо від коронавірусу, тим біднішими стають українці і в тим  більшу економічну кризу скочується країна. А відповідальність за все, що відбувається падає саме на президента, а не «фунтів» з нинішнього Кабміну або фракцію “кнопкодавів” «Слуга народу».

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...