Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Місцеві вибори: відсьогодні стартував процес офіційного висування кандидатів

У вівторок, 15 вересня, розпочинається процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голів.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеється в Календарному плані основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня, затвердженому Центральною виборчою комісією.

Згідно з планом, висування кандидатів у депутати, кандидатів на посади сільського, селищного, міського голів розпочинається за 40 днів до дня голосування та закінчується за 30 днів до нього, а саме – з 15 до 24 вересня включно.

Подання до відповідної територіальної виборчої комісії документів для реєстрації кандидатів триватиме до 24 вересня включно.

Прийняти рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) або про відмову в реєстрації ТВК має не пізніш як на п’ятий день з дня прийняття заяви про реєстрацію та доданих до неї необхідних документів.

Читайте також: Розрекламований міф. За рік роботи в турборежимі Рада прийняла менше законів, ніж попереднє скликання – КВУ

Передвиборчу агітацію кандидат (кандидати) може проводити з наступного дня після прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про його реєстрацію.

Як повідомлялося,15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року. Згідно з нею місцеві вибори відбудуться в Україні всюди, окрім окупованого Росією Криму та непідконтрольних українському уряду районів Донецької і Луганської областей.

5 вересня розпочався виборчий процес місцевих виборів.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.