Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Журналіст: Президент зі слуги народу вкотре перетворюється на пана, а народ – на слугу

Кажуть, після нашого матеріалу на державних дачах в Кончі-Заспі посилили заходи безпеки. Тепер перевіряють пасажирів і багажники автівок, що заїжджають всередину. (Я в багажнику не поїду). Чесне слово. Також за інформацією джерел катер охорони пильнує за дачею з води

Не коментуватиму слів керівника ОП Єрмака не під запис у п‘ятницю, 10 липгя. Скажу лише, що коли 2016 року президент Порошенко попросив мене “не шукати чорної кішки в темній кімнаті, якої там нема”, то в кімнаті, окрім кішки, виявилися собака, кенгуру, лев, пума, слон, мамонт і Медведчук. Але сьогоднішні керівники держави чотири роки тому, напевне, не слідкували за політикою, тому думають, що це вдала цитата.

Тепер про президента.

Перед виборами кандидат Зеленський виставив за себе найпривабливішу ціну. Зеленський пообіцяв виборцям президента практично за безцінь. Тільки оберіть мене серед інших. Обіцяв не брати з виборців ні кортежів, ні літаків, ні дач. Й авжеж покупець прийшов і обрав.

І тут у президента Зеленського почались проблеми з тим, аби віддати обіцяний товар. Одна річ віддавати себе за безцінь на словах, інша – на ділі. На ділі – це не так зручно.

Читайте також: Замість дітей віддав собі. Зеленський оселився на відремонтованій за державний кошт “дачі Ющенка”. ВІДЕО

Щойно Зеленський здійснив переліт державним літаком – він зрозумів, що це зручно. І продавати літаки вже не наважився. Навіть попри те, що це його слово й вартість цього слова. Чим дорожче Зеленський починає себе оцінювати як президента, тим менше починає коштує його особисте слово.

Кортеж – теж зручно.

Державна дача – взагалі зручно. Ну коли ще в його триповерховому будинку буде ліфт і мармурові санвузли? Дві з половиною тисячи квадратних метрів із ліфтом і три гектари на березі в Кончі-Заспі. Це дорого навіть для “небідного” Зеленського. Така нерухомість у такому місці навіть для успішного шоумена не по кишені. Тут не Італія. Тут люди не знають ціну грошей, і тому тут дорожче. А безкоштовний ремонт і безкоштовне мешкання в такому місці – це зручно й узагалі дивовижно. Дітям клас. Дружина – задоволена. Ви б не погодились?

І керування правоохоронними органами в ручному режимі – це теж зручно. Одна річ хаос і непередбачуваність, а інша – згодливі опоненти.

І керування судами – зручно.

А коли з тобою постійно хочуть зустрітися й Ахметов, і Пінчук, і Коломойський? Зручно й навіть приємно. Приємно ввечері по телевізору про себе подивитися приємні речі, наприклад, по ТРК “Україна”.

Читайте також: Чекаю, коли Зеленський дозріє до переїзду в Межигір’я – Береза

І не допускати до себе незручних журналістів – теж дуже зручно. Бо не відповідати на незручні питання – зручно.

А корупція – це взагалі максимально зручно. Особилово коли є зручно керовані правоохоронні органи та зручна передбачуваність судів. Депутати голосують. Все працює. Всі задоволені.

Відмова від держаної дачі – це взагалі було чи не найлегшою передвиборчою обіцянкою. Обираючи між зручністю та принциповістю, президент обрав зручність. І це показово. Не менш показовою є і реакція. Переїзд готували та планували. Але оголосити про нього Офіс президента спромігся лише за годину після ефіру, в якому було оприлюднено інформацію про президентів переїзд, і це не заважає його офісові зараз стверджувати, що все було прозоро та публічно, і ніхто нічого не приховував.

Щиро кажучи, сподівався до останнього, що заднім числом ОП змайструє договір оренди на державну дачу. Людина ж не бідна. Або ремонт за власний кошт. У Зеленського нема 300 тисяч гривень? Не вчитель став президентом. Офіційний мільйонер. Державна дача для слуги народу – це як Мальдіви для президента Порошенка. Невідповідність задекларованим принципам. Але навіть у таких мінімальних незручностях президент, схоже, не бачить сенсу.

Так, схоже, президент зі слуги народу перетворюється на пана, а народ – на слугу. Вкотре.

І навіть якщо це не порушує закон – це не означає що цей закон справедливий.

Це не означає, що цей закон не потрібно змінювати.

Михайло ТКАЧ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...