Пятница , 29 Март 2024
Политика

Суд не ухвалював жодного рішення про вилучення Варнави з чорного списку й не давав їй дозволу на в’їзд в Україну – Чубаров

Якого біса?.. Ви, негідники, ще Путіна з Шойгу й Гіркіним на додачу не забудьте запросити до Києва…

Новина про те, що російській актрисі, учасниці телешоу “Comedy Woman” Катерині Варнаві дозволений в’їзд на територію України, з’явилася в українських ЗМІ в ніч на 17 червня. При цьому ЗМІ опублікували наказ Міністерства культури, молоді та спорту України, датований іще 18 березня (!) і підписаний тодішньою в. о. міністра Світланою Фоменко.

Відомо, що вперше заборона Варнави на в’їзд в Україну терміном на п’ять років (!) була встановлена СБУ в березні 2017-го, про що українській громадськості стало відомо лише у травні того року завдяки інформаційному запиту інтернет-видання “Обозреватель”.

Читайте також: Імперія намагається “остаточно вирішити” українське та кримськотатарське питання в окупованому Криму

Причиною для заборони стала незаконна концертна діяльність Катерини Варнави на території тимчасово окупованого Криму в 2016-му.

Прізвище Варнави, незважаючи на те, що п’ятирічний термін заборони на в’їзд в Україну, встановлений їй раніше, ще не закінчувався, повторно було внесене в “Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України”, затверджений Мінкультури України 2019 року.

26 лютого у ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що Окружним адміністративним судом Києва відкрито провадження за позовом ТОВ “Новий канал” до Служби безпеки та Міністерства культури, молоді та спорту щодо заборони на в’їзд Варнаві.

Читайте також: Портников: Це вже навіть не “багатовекторність”, це – хаос

Попри все інше в повідомленні суду вказували, що ТОВ “Новий канал” “просить суд скасувати наказ міністерства про доповнення переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі звернення СБУ щодо включення в цей перелік громадянки Російської Федерації Катерини Варнави”.

12 червня Окружний адміністративний суд міста Києва залишив без розгляду позовну заяву ТОВ “Новий канал” до СБУ та Мінкульту щодо оскарження включення Варнави до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Відповідне рішення ухвалено через те, що позивач пропустив строки звернення до адміністративного суду.

Тобто суд не ухвалював жодного рішення про виключення Варнави з “Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України” та не давав їй дозволу на в’їзд в Україну.

Але, незважаючи ні на що, на білий світ витягають наказ Мінкультури від 18 березня, яким прізвище Варнави виключають із “Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України”.

Емоції в мене зашкалюють, сказати, що обурений, це значить нічого не сказати…

Можу тільки здогадуватися, яких епітетів будуть удостоєні ті, хто вкотре плює в обличчя всім, хто захищає територіальну цілісність України на фронті, зберігає відданість Україні в російських в’язницях, чинить опір російським окупантам у Криму.

Рефат ЧУБАРОВ

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...