Четверг , 2 Май 2024
Политика

ДБР знову кличе Порошенка на черговий допит

Петра Порошенка викликають на допит до Державного бюро розслідувань через так звані “плівки Деркача”

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У повідомленні йдеться про те, що п’ятого президента України викликають на 11 годину 10 червня для допиту як свідка у кримінальному провадженні, у межах якого досліджують “законності зняття інформації під час проведення міжнародних перемовин за участі президента України та високопосадовців іноземних держав”.

Читайте також: Зеленський із “плівками Деркача” ставить під загрозу українсько-американські відносини – The Washington Post

“Радіо Свобода” нагадує, що 19 травня нардеп із ОПЗЖ Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи, на яких, за його твердженням, записана розмова Порошенка із тодішніми американськими високопосадовцями – віцепрезидентом Джо Байденом і держсекретарем Джоном Керрі.

Серед інших тем у розмовах людей на плівці згадано й відставку ексгенпрокурора Шокіна. У той час його відомство займалося розслідуванням діяльності в Україні компанії Burisma, в якій працював Байденів син Гантер. На іншому записі людина з голосом, схожим на голос Байдена, стверджує, що умовою для надання 1 мільярда доларів кредитних гарантій Україні є зміна генерального прокурора й уряду.

Читайте також: Має початися справжнє розслідування щодо “плівок Деркача”, яке не омине увагою Єрмака й Зеленського – Портников

У штабі Байдена відреагували на “плівки Деркача”, назвавши їх “повністю відредагованими”, а оприлюднення цих записів – продовженням давньої російської спроби нашкодити політикові. Представники колишнього віцепрезидента також зазначають, що до цього може бути причетна російська державна телевізійна компанія Russia Today, і натякнули на звʼязок Деркача з Росією.

Народний депутат від “Європейської солідарності” Порошенко підтримав версію російської провокації. Він заявив, що нині “п’ята колона Кремля розпочала масштабну спецоперацію проти України” і через втягування в передвиборчу боротьбу у США намагається підірвати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...