Четверг , 25 Апрель 2024
Политика

Парламент ухвалив слушну заяву, але цього мало – В’ятрович

Верховна Рада проголосувала сьогодні, 2 червня, конституційною більшістю звернення до ООН, Європарламенту, парламентських асамблей, урядів і парламентів світу щодо порушень Росією прав кримськотатарського народу.

Читайте також: Меджліс кримських татар назвав заяву Шмигаля щодо води в Крим підлим ударом в спину

Ми нагадали світовій спільноті, що жахливі наслідки депортації кримськотатарського народу, здійсненої Москвою 75 років тому, не лише до кінця не подолані, але й значною мірою повторюються під час нинішньої російської агресії. Окупанти здійснюють політику етноциду кримських татар й українців, незаконно утримують громадян України у в’язницях, зухвало не виконують наказ Міжнародного Суду ООН від 19 квітня 2017 року, який вимагає скасувати заборону Меджлісу та відновити навчання у школах українською і кримськотатарською мовами.

Український парламент закликав зарубіжні держави й міжнародні організації посилити тиск на Росію, використовуючи всі можливі санкційні, політико-дипломатичні й економічні механізми із метою дотримання державою-окупанткою норм міжнародного гуманітарного права, а в підсумку – повної деокупації Криму та прилеглих акваторій Чорного й Азовського морів.

Читайте також: Кулеба поділився важливимм підсумками зустрічі з міністеркою оборони Німеччини. ВІДЕО

Щоб захистити права наших громадян і повернути окуповані території, Україна має проводити рішучу й послідовну політику. Це означає – не лише епізодично ухвалювати правильні заяви, але й використовувати всі власні важелі тиску на окупантів. Замість провокаційних заяв представників влади про можливість подачі води для потреб окупантів у Криму потрібно, навпаки, відповідати жорсткими діями на національному та міжнародному рівні на кожен акт порушення прав українських громадян, прав корінного кримськотатарського народу.

Арсенал засобів, які можуть боляче вдарити по окупантах, далеко не вичерпаний. Потрібна лише політична воля для його застосування.

Володимир В’ЯТРОВИЧ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".