Четверг , 25 Апрель 2024
Политика

Політолог: Як показують останні опитування, зростає суспільний запит на людей із менеджерським досвідом, а не просто абстрактні “нові обличчя”

«Продовжуючи тему передвиборчої кампанії по місцевим виборам. Як я вже відзначав раніше, найбільш заповзята кампанія очікується у Києві, де поки що лише визначається основний потенційний опонент чинного міського голови В. Кличка, хоча вже ясно, що потенційних “бажаючих” може бути чимало», – про  це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Петро Олещук.

«Водночас, ситуація перед виборами найбільш сприятлива для демонстрації слабкостей та проблем чинного керівництва міста. Зокрема, вал корупційних скандалів лише наростає. Останній з них – закупівля нових автобусів для столиці. Порівняно з минулими прикладами, вартість одного зросла з 4,66 до 6 млн. гривень. Загальна різниця – 500 млн. Не дивно, що ця колосальна сума, яку можна було б витратити, приміром, на ремонт доріг, викликала жвавий інтерес опонентів міського голови. Очевидно, що це не перша подібна історія і не остання. Це і створює загальне тло сприйняття ситуації в столиці, а також єдиного шляху її зміни, який буде у багатьох асоціюватися з майбутніми виборами. Водночас, це накладає на всіх учасників майбутньої кампанії серйозні обмеження, адже якщо ключовою темою передвиборчої боротьби буде корупція, то, очевидно, учасники кампанії не зможуть всерйоз у неї включитися, якщо самі матимуть корупційний бекграунд. При тому, що, як показують останні опитування, зростає суспільний запит на людей із менеджерським досвідом, а не просто абстрактні “нові обличчя”. Все це дозволяє більш-менш окресили коло потенційних учасників передвиборчої кампанії. Хоча, звісно, свою поправку накладе і позиція ключових партій», – завершує політолог.

“Вечірні Вісті”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".