Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

Корупцію на 120 мільярдів гривень у податковій та на митниці розслідуватиме слідча комісія парламенту і Рахункова палата

На вимогу «Батьківщини» керівники фракцій погодилися на створення слідчої комісії із розслідування фактів багатомільярдної корупції у податковій та на митниці, викритих колишнім міністром фінансів Ігорем Уманським.

Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді за результатами ініційованої «Батьківщиною» наради лідерів фракцій.

«На наступному позачерговому засіданні парламенту буде створена ТСК, для того, щоб детально розібратися з тим, які корупційні оборудки сьогодні здійснюються у податковій, на митниці та позбавляють бюджет країни доходів у 120 мільярдів гривень на рік. Комісію запропонували очолити народному депутату Івану Крульку», – повідомила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко зазначила, що лідери фракцій також домовилися дати розпорядження Рахунковій палаті провести ретельне розслідування викритих зловживань.

«Я переконана, що консолідація усіх фракцій щодо перевірки корупції означає, що ми реально зможемо розібратися в сутності цієї справи, зупинити корупцію, і якщо все це буде доведено – повернути «загублені» доходи бюджету. Це допоможе зараз у кризу підтримати і підприємців, і людей, і охорону здоров’я й освіту та відновити справедливість. «Батьківщина» не дозволить владі обкрадати українців!» – резюмувала Юлія Тимошенко.

 

ba.org.ua/

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...