Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

Рейтинг: Лідером серед кандидатів на посаду міського голови Києва є Віталій Кличко

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування щодо суспільно-політичних настоїв киян.

Так згідно з результатами дослідження лідером серед кандидатів на посаду міського голови Києва є Віталій Кличко. Його за умови проведення виборів найближчим часом підтримали б 38,7% тих, хто визначився із вибором та має намір взяти участь у голосуванні. С.Притулу підтримали б 9,1% таких опитаних, О.Ткаченка – 8,8%, А.Пальчевського – 8,2%, О.Омельченка – 6,4%, О.Попова – 5,2%, Б.Березу – 4,4%. Рейтинги інших кандидатів – менше 4%. Не визначилися з вибором – близько чверті опитаних.

•    Моделювання другого туру виборів міського голови дало наступні результати: за умови виходу до нього В.Кличка та інших рейтингових кандидатів діючий мер переміг би за усіх варіантів комбінацій. Так, у парі з О.Ткаченком В.Кличка готові підтримати 47% опитаних, за кандидата від партії «Слуга народу» -18%. У парі з С.Притулою – 48% проти 20%, у парі з А.Пальчевським – 49% проти 19% на користь очільника Києва.

•    Лідером електоральних симпатій на виборах до міської ради є партія «Слуга народу». Її підтримують 22,3% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. 18,6% таких опитаних проголосували б за партію «Європейська солідарність», 13,5% – за партію «УДАР», 9,4% – партію «Батьківщина», 7,2% – партію «Опозиційна платформа – За життя», 5,9% – партію «Голос», 3,8% – партію Шарія, 3,2% – партію «Сила і честь». Рейтинг інших політичних сил – менше 3%. Не визначилися із вибором близько чверті опитаних.

Аудиторія: мешканці Києва від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%. Терміни проведення: 4-7 квітня 2020 р.


«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...