Пятница , 26 Апрель 2024
Политика

Рябошапка відреагував на відсторонення Трепака: Це реванш

Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що усунення Віктора Трепака від усіх резонансних справ є надзвичайно поганим рішенням. Адже це ставить під загрозу професійного розслідування, зокрема, вбивства Катерини Гандзюк.

Про це він сказав в ефірі 24 каналу та пояснив, що Трепак був людиною, яка дала нове життя розслідуванню справі вбивства активістки.

“Це надзвичайно погане рішення усунути Трепака від продовження здійснювати процесуальне керівництво в справі Гандзюк, оскільки він був людиною, яка, можна сказати, “вдихнула нове життя” в це розслідування. Завдяки йому вдалось з’ясувати місце перебування одного з ключових підозрюваних – Олексія Левіна, і дуже швидко екстрадувати його з Болгарії”, – зазначив він. 

Трепак – це людина в Офісі генпрокуора, яка має системне і комплексне бачення того, як це розслідування може рухатись далі. Я думаю, що Венедіктовій ця справ не особливого цікава, але президент Володимир Зеленський ще рік тому взяв на себе відповідальність за те, що злочин буде розслідуваний,
– зазначив Рябошапка.

Він вважає, що тепер, коли Трепак пішов з Офісу генпрокурора, ми можемо забути про те, що справа буде розслідуватись у належний спосіб.

Окрім цього, колишній генпрокурор пригадав, що Венедіктова усунувала Трепака й від справи нападів на Сергія Стерненка. Він вважає, це справжнім реваншом, адже воно може знову повернутись в руки Нацполіціії.

Восени минулого року ми забрали цю справу з провадження Нацполіції, бо мали інформацію, що до нападів могли бути причетні працівники поліція – як колишні, так і чинні,
– сказав ексочільник Офісу генпрокурора.  

“Саме розслідування було неефективним. У самому розслідуванні було дві експертизи, які були протилежні, і ми розуміли, що подальше розслідування буде спрямовуватись лише з метою притягнути виключно Стерненка до відповідальності, не враховуючи обставини, які були супутніми цьому нападу”, – додав Рябошапка.

На запитання, чи можна процесуально вплинути на те, щоб справа знову не відійшла до Нацполіції, він відповів: “Це повноваження генпрокурора або його заступника змінювати підслідність. Вплинути можна виключно через публічний тиск на Офіс генпрокурора, щоб таке рішення не приймалось”.

24tv.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".