Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Перший крок до краху політика – неповага до журналістів, – Олександр Сочка

«Перший крок до краху політика – це неповага до журналістів», – сказав Олександр Сочка під час лекції в Школі прес-секретаря політика

«Виходячи на політичну арену, людина має бути готовою до того, що її життя більше не буде приватним. Під суспільний нагляд потрапляє не лише сам політик, але й його родина та найближче оточення.

Важливо також розуміти, що в полі зору не лише ваше теперішнє і майбутнє, але й минуле. Можна видалити неприйнятні фото із соцмереж, одягнути діловий костюм, вивчити українську мову, але все це буде марним, якщо політики не почнуть поважати людей, які так само виконують свою роботу і працюють поруч. Йдеться про журналістів.

Скандали між політиками та журналістами є чи не найбільш обговорюваними темами в соцмережах.

Політикам стало вигідно мати власне медіа, яке однобоко транслюватиме обрані керівництвом меседжі. Але щойно політик виходить за межі власної студії, питання від журналістів стають вже не такими «теплими». В хід ідуть ігнорування чи погрози, а подекуди штовханина та кулаки.

Сьогоднішні інформаційні потоки не закінчуються на ЗМІ. Альтернативні джерела інформації – як от Facebook, Telegram чи Youtube – тільки розростаються та створюють димову завісу, в якій важко орієнтуватися. Чим більший потік інформації, тим важче його контролювати, що ми з вами зараз і спостерігаємо.

Тому для журналістів зараз вкрай важливо відповідати своїй професії та пам’ятати про правдивість та об’єктивність, точність викладених фактів та чесність.

Політикам в свою чергу варто виконувати свої прямі обов’язки перед народом та дотримуватися обіцянок. Тоді й журналістам не доведеться слідкувати, якими літаками літають високопосадовці на відпочинок.

Нехай кожен дасть відповідь на питання «Що я можу зробити, щоб моя країна і світ в цілому стали гуманнішими та кращими?». І не просто відповісти, а виконувати хоч і маленькі, але кроки для покращення життя собі і людям, які нас оточують», – цитує Олександра Сочку ГО “Інститут Свободи Слова”, яка є співорганізатором Школи прес-секретаря політика.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...