Среда , 24 Апрель 2024
Культура

Киянка отримала “Оскар” за документальний фільм про дівчаток з Афганістану

Олена Андрейчева стала продюсером фільму “Навчитися кататися на скейтборді в зоні бойових дій (якщо ти дівчина)”. Разом з режисером Керол Дізінгер вони перемогли в номінації “Кращий документальний короткометражний фільм”.

У центрі історії – Скейтістан в Кабулі. Це безкоштовна школа, в якій діти з неблагополучних сімей навчаються кататися на скейтборді і заодно здобувають загальну освіту.

Протягом року команда фільму спостерігала за дівчатками, які поступово прогресують не тільки в сфері освіти, але і в життєвих питаннях. Тільки в школі дівчата можуть вільно висловлювати свою думку і вчитися без страху.   

Продюсером стала киянка Олена Андрейчева, яка з 2006 року працює в сфері документалістики і телебачення. Останнім часом українка живе і працює в Лондоні.

Вона має великий досвід роботи з державними установами та неурядовими організаціями в усьому світі. Олена називає своєю спеціалізацією – рішення проблем і отримання доступу туди, куди він зазвичай закритий. Напевно, саме це вміння допомогло команді зняти фільм в одній з найбільш закритих країн світу.

“Найважливішим аспектом моєї роботи і моєї мотивації є щире бажання з’ясувати, як це жити життям людей, які є героями моїх фільмів. У поєднанні з глибоким практичним знанням документального кіновиробництва і розумінням візуальної сили середовища, я прагну робити фільми, які об’єднують сильну журналістику і душевність”, – розповідає Олена про себе на своєму офіційному сайті.

iod.media

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...