Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко зустрілася з прем’єр-міністром Хорватії

Сьогодні в рамках участі у Конгресі Європейської народної партії у Загребі Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

Йшлося про ситуацію в Україні та інтенсифікацію співробітництва на двосторонньому рівні між Україною та Хорватією.

Окремо сторони обговорили питання, пов’язані з незаконною анексією Криму Росією та війною на Донбасі. Юлія Тимошенко подякувала прем’єр-міністру Хорватії за послідовну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Йшлося також про пріоритети головування Хорватії в Європейському союзі, яке розпочнеться з січня 2020 року. В цьому контексті сторони детально зупинилися на викликах Нормандського формату, особливо беручи до уваги можливу зустріч у верхах 9 грудня цього року. Юлія Тимошенко висловила позицію «Батьківщини» щодо безпекового пакету, який включає демілітаризацію та відновлення контролю української влади над кордоном нашої держави.

Окремо йшлося про досвід Хорватії у сфері сільського господарства, зокрема досвід багаторічного мораторію на продаж сільськогосподарської землі іноземцям. Сторони погодилися, що до цих питань потрібно підходити виключно з позиції захисту національних інтересів з пріоритетом захисту малого сімейного і середнього фермерства.

У зустрічі також брав участь заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорій Немиря.

Нагадаємо, що 20-21 листопада Юлія Тимошенко та Григорій Немиря перебувають з робочим візитом у Загребі для участі у Конгресі та Саміті ЄНП.

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 84 партії та партнери з 43-х країн, президент Європейської комісії та президент Європейської ради, 10 голів країн-членів ЄС та 4 голови країн, які не є членами ЄС, 14 членів Європейської комісії. ЄНП має найбільшу фракцію в Європарламенті.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...