Четверг , 28 Март 2024
Политика

Андрій Пузійчук: Влада повинна захистити ошуканих вкладників у житлову нерухомість

Питання захисту громадян, які вкладають кошти у будівництво житлової нерухомості, потрібно врегулювати на законодавчому рівні.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Андрій Пузійчук під час слухань профільного комітету на тему: «Захист інвестицій в житлову нерухомість та шляхи розв’язання проблем постраждалих інвесторів».

«Сьогодні в Україні близько 200 тисяч ошуканих родин, які мріяли жити у власних квартирах, відкладали для цього кошти, а в результаті залишилися ні з чим», – наголосив депутат.

Для того, щоб захистити людей та розв’язати цю проблему на законодавчому рівні, Андрій Пузійчук запропонував конкретні кроки, які дозволять співвласникам багатоквартирних будинків увійти в правове поле та мати змогу вирішувати долю своїх квартир.

«Пропоную визначити Постановою Кабміну перелік недобудов в Україні. Далі внести зміни до закону про «Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», дозволивши ошуканим інвесторам створювати ОСББ та набувати право власності на майнові права на недобудовані квартири. Також необхідно передати земельні ділянки під незавершеними будівництвами в управління інвесторам, які створили ОСББ», – пояснив Андрій Пузійчук.

За словами народного депутата, робоча група при профільному комітеті, до якої він увійшов, має якнайшвидше напрацювати механізми розв’язання проблем постраждалих інвесторів.

«До кінця року ми повинні підготувати якісний законопроєкт і винести його на розгляд Верховної Ради, аби врегулювати це болюче для людей питання», – підсумував Пузійчук.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.