Четверг , 18 Апрель 2024
Политика

«Батьківщина» підтримала законопроєкт про запобігання фінансування тероризму

«Батьківщина» підтримала проєкт Закону про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (№2179).

Під час розгляду законопроєкту в парламенті депутат від «Батьківщини» Валентин Наливайченко наголосив, що цей документ стосується надважливих питань національної безпеки та безпеки громадян України в цілому.

Він також звернув увагу, що «Батьківщина» закликає парламент фахово та на найвищому рівні враховувати положення Конвенції ООН про боротьбу з фінансуванням тероризму.

«Настав час для України застосувати режими недопущення фінансування тероризму, боротьби з фінансуванням тероризму через цивілізовані практики та процедури. А це означає, що банківські установи будь-якої країни, й України в тому числі, інші юридичні особи у зручний спосіб повідомляють компетентним органам своєї держави про будь-які підозрілі операції, які пов’язані з наміром профінансувати правопорушення», – наголосив Валентин Наливайченко.

За законопроєкт про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення проголосували 278 народних депутатів.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...