Пятница , 29 Март 2024
Политика

Валерій Дубіль: Немедичних працівників «швидких» необхідно прирівняти до медичних

Комітет з питань здоров’я нації одноголосно підтримав пропозицію Валерія Дубіля повернутися до розгляду законопроекту, який надає немедичним працівникам екстреної допомоги пільги, аналогічні до пільг медпрацівників. Це, зокрема, дозволить підвищити зарплати водіям карет «швидкої» допомоги.

Йдеться про Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» (щодо забезпечення справедливої оплати праці працівників бригад екстреної медичної допомоги) №0908, поданий «Батьківщиною» ще у 2014 році і проголосований у першому читанні.

«За мізерну зарплату у 5-7 тис. грн водії так само рятують життя інших, піддаючи своє небезпеці. Минулого тижня сталося дві ДТП з автівками екстреної меддопомоги, які везли пацієнтів до лікарні. В одній з них водій загинув, а в іншій – травмований», – розповів Валерій Дубіль після засідання комітету.

Народний обранець відзначає, що після запровадження єдиних диспетчерських «підзаробити» на кілометражі недобросовісні працівники вже не можуть. А «гола» ставка не нагодує їхні родини. Тому завдання держави – забезпечити немедичним працівникам «швидких» нормальну офіційну зарплату – без цього тіньові схеми не зникнуть. А водії продовжать звільнятися.

«Комітет підтримав мою пропозицію одноголосно, тож найближчим часом розгляне на своєму засіданні і ініціює розгляд у Верховній Раді. Маю надію, ми зрушимо ситуацію з мертвої точки і таким чином залучимо нові кадри», – резюмував Валерій Дубіль.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...