Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Сергій Власенко: Рішення про пережеребкування партій блокує виборчий процес

«Батьківщина» подає апеляцію на рішення Шостого апеляційного суду про пережеребкування партій для визначення їхніх номерів у виборчому бюлетені.

Про це повідомив заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Власенко у програмі «Вечірній Прайм» на телеканалі «112 Україна».

«Строки жеребкування партій давно вже минули. Тому рішення суду – це чистої води диверсія. Запущено механізм друку бюлетенів, а це 5 млн у багатомандатному загальнодержавному окрузі», – зауважив він.

За словами Сергія Власенка, проблема ще полягає не тільки у строках для друку бюлетенів, а й в тому, що бюлетені друкуються на спеціальному папері.

«Наскільки мені відомо, що є проблема з кількістю цього паперу. Є величенний ризик, що якщо зараз знищать надруковані бюлетені, і далеко не факт, що цього спеціального паперу вистачить», – пояснив він.

Окрім того, за словами представника «Батьківщини», багато партій, які уже використовують нумерацію під час агітації і витратили на це кошти. Якщо буде змінена нумерація, виборець буде дезорієнтований і це може поставити під сумнів легітимність результатів виборів, наголосив депутат.

«Це рішення суду – сумнівне з погляду закону: воно блокує виборчий процес і породжує хаос, що точно є неприпустимим. Ми готуємо відповідну апеляцію», – підсумував Сергій Власенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...