Пятница , 29 Март 2024
Политика

У «Батьківщині» переконані, що влада повинна проводити політику підтримки вимушених переселенців

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря висловив сподівання, що більшість у новообраному парламенті проводитиме політику підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це він заявив сьогодні під час інтерв’ю в межах проєкт ГО «Острів» «Представлення партій-лідерів електоральних симпатій на Донбасі» на UkrlifeTV.

«В Україні до останнього часу проводилася політика прямої і непрямої дискримінації вимушених переселенців. А наразі в Україні 1,5 млн ВПО, які на собі відчули цю політику дискримінації, і наш обов’язок захистити їхні права та свободи», – наголосив Григорій Немиря.

Політик висловив сподівання, що «у новообраному парламенті буде сформована більшість з демократичних партій, які проводитимуть політику підтримки вимушених переселенців». У цьому полягає і позиція «Батьківщини», наголосив він.

Заступник Голови партії звернув увагу на запропонований його політичною силою план дій – Новий курс, який вже розроблено Юлією Тимошенко разом з кращими фахівцями країни.

Зокрема, частина цієї стратегії для розвитку України – Реінтеграція та відбудова окупованих територій, що включає відновлення прав і свобод вимушених переселенців, створення Міжнародного фонду відновлення та розвитку Донбасу (створення робочих місць, відбудова житла та цивільної інфраструктури, відновлення роботи підприємств, тощо).

Окрім того, Григорій Немиря нагадав, що члени фракції «Батьківщина» є співавторами законопроєкт, спрямованих на відновлення прав і свобод ВПО. Зокрема, проєкт закону про внесення змін до деяких законів України (щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян) та проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян № 6692.

«Ці законопроєкт, розроблені за сприяння міжнародних та громадських організацій, майже два роки не виносяться на розгляд парламенту. Я як голова комітету з прав людини, 32 рази підіймав це питання на засіданнях Погоджувальної ради ВРУ. Але спікер Андрій Парубій та коаліція БПП та НФ ігнорували це питання», – сказав він.

Григорій Немиря також зауважив, що новий уряд має негайно скасувати дискримінаційні постанови КМУ, якими було введено принизливі перевірки для ВПО та які порушують Конституцію і чинне законодавство України.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...