Пятница , 29 Март 2024
Политика

Олег Саакян: КСУ може прийняти «гібридне рішення»

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян в коментарі «ВВ» розповів для чого нардепи робили  подання до КСУ щодо конституційності  указу президента про розпуск парламенту, та спрогнозував рішення суддів:

«Направду в суспільстві є серйозний запит на таке собі покарання старої політичної еліти, на перезавантаження. Річ у тім, що ВР зосередила на собі майже весь негатив, який є у суспільстві. Та на сто відсотків ніхто не спрогнозує рішення Конституційного суду. Судячи з питань, які задавали судді під час відкритої частини засідання, та виходячи з політичної логіки, є вірогідність ухвалення гібридного рішення, коли розпуск буде визнаний неконституційним, але вибори все ж відбудуться.

Цей сценарій найбільш реальний, на мою думку. Та така практика небезпечна, бо ми можемо в майбутньому зайти в піке напівлегальних рішень.

Чому ж нардепи оскаржили указ? Та просто рейтинг підписантів катастрофічно низький. І для них це спроба створити яскравий інформаційний привід, можливість актуалізувати себе. Це зухвало, і ці парламентарі спробують конвертувати цю історію в підтримку, зокрема на «мажоритарці».

Та що ж буде, якщо вибори відмінять? Якщо волевиявлення відбудеться зараз, то «ЄС» потрапляє у майбутню ВР, восени – не факт. «Слуга народу» матиме плюс-мінус однаковий результат. «Батьківщина» матиме деяке зростання рейтингу, бо ж буде час для додаткової комунікації та для того, щоб вийти за рамки свого електорального ядра. Партії «Голос» все одно, коли пройдуть вибори. А от політсили Смешка, Гриценка, Садового або залишаться на нинішньому рівні, або ж навіть підуть у мінус».

«Вечірні Вісті»

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...