Среда , 24 Апрель 2024
Политика

Олег Постернак: Політична логіка підказує, що вибори не відмінять

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак в коментарі «ВВ» спрогнозував, яким може бути рішення Конституційного суду щодо розпуску парламенту:

 «Для чого було робити подання, якщо так чи інакше парламентські вибори відбудуться – не зараз, так через кілька місяців? Причин багато, та головне тут – піар. Нардепи також хотіли показати свої зуби і впровадити в масову свідомість думку про те, що президент некомпетентний. Також це спроба внести хаос у виборчий процес…

Насправді вважаю, що із вірогідністю у 70% Конституційний суд України визнає указ президента про розпуск парламенту конституційним. Поясню… Таке рішення можна прогнозувати, виходячи з політичної логіки та інтересів, а також самого складу КСУ.

Нагадаю, що у складі суду є судді, призначені як за часів Порошенка, так і Януковича, і вони тісно пов’язані з певними політичними силами, які саме й зацікавлені у проведенні дочасних виборів. Бо до осені багато чого може змінитися. Тож повторюсь, вважаю, що КСУ стане на сторону президента.

Якщо вибори все ж відмінять, то звісно, що трохи зміниться електоральна картина. Так, до останнього буде невідомо, чи зможе до парламенту потрапити «Європейська солідарність», вона підбереться до межі прохідного бар’єру. Після того як в «ЄС» оголосили список, стало зрозуміло, що ця партія не провела роботу над помилками та залишається вірною кон’юнктурним інтересам.

Трошки посилить позиції «Слуга народу». Наростить ядерний електорат і партія «Батьківщина». Про це свідчить вихід цієї партії на південно-східні області. До того ж партія Юлії Тимошенко заявила, що готова підтримати коаліцію дій і надати виборцям план розвитку країни, який дозволить швидко вирішити безліч проблем.

За рахунок відтоку голосів від «ЄС» трошки виросте підтримка партії Вакарчука. Можливо, посилиться консолідаційний рух у демократичному таборі. Але восени пройти поодинці «Самопомочі», «Силі і честі», «Громадянській позиції» буде важко».

«Вечірні Вісті»

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".