Среда , 24 Апрель 2024
Происшествия

На Чернігівщині погоріли на хабарі чиновники райради і РДА

Військова прокуратура Центрального регіону України викрила посадовців на Чернігівщині під час одержання «винагороди» за сприяння в оренді комунального приміщення.

Негласними слідчими діями задокументовано, що голова Борзнянської районної ради отримав 1000 доларів США неправомірної вигоди, а завідувач сектору культури Борзнянської райдержадміністрації – 500 доларів США хабара.

Зловмисників затримано «на гарячому» спільно з Теруправлінням ДБР, розташованим в м. Києві та Управлінням захисту економіки в Чернігівській області ДЗЕ Нацполіції. Предмет злочину вилучено.

Встановлено, що на початку серпня голова райради, діючи спільно з завідувачем сектору культури РДА висунули фізичній особі-підприємцю вимогу про передачу їм 1500 доларів США за забезпечення перемоги підприємця у конкурсі та укладення договору оренди комунального приміщення на території м. Борзна.

Наразі проводяться слідчі та інші процесуальні дії. Фігурантам готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Россияне запустили несколько групп “Шахедов” по Украине

ВС РФ запустили по территории украинского государства ударные беспилотные летательные аппараты "Шахед".

Количество жертв обстрела Одесского района выросло

Количество жертв, погибших из-за обстрела Одесского района украинского государства 10 апреля продолжает...

В Риге началось расследование против мужчины, сорвавшего украинский флаг

В центре столицы латвийского государства мужчина сорвал флаг украинского государства.

В Гонконге макака заразила человека редким вирусом через укус, приемник коронавируса

Мужчина на данный момент находится в критическом состоянии в отделении интенсивной терапии.