Четверг , 18 Апрель 2024
Культура

Ностальгуємо за «Охоронцем» та «Ноттінг Хіллом»

Шарліз Терон унікальна актриса, якій із самого початку кар’єри випадала нагода грати у надзвичайному кіно: «Адвокат диявола», «Дружина астронавта», «Правила виноробів», «Азарті ігри», «Солодкий листопад», «Монстр», «Пограбування по-італійськи»… Заздрити і заздрити. На жаль, кілька останніх років актриса стала менш вимогливою у виборі сценаріїв. «Небезпечний бізнес», «Таллі», «Атомна блондинка» – за ці роботи Терон навіть якось трохи соромно. Та здавалося, що знаменитість може реабілітуватися: саме це спало на думку після перегляду трейлера нової комедії під назвою «Божевільна парочка».

Шарлотта Філд та Фред Фларскі познайомилися ще в дитинстві: дівчина няньчила хлопчика. Та їхні шляхи абсолютно логічно розійшлися. Шарлотта (Шарліз Терон) подалася в політику й стала державним секретарем США, а Фред (Сет Роген) пішов у журналістику…Та якщо головна героїня дійсно домоглася успіху, то персонаж Рогена – справжнісінький невдаха.

Але цій парі судилося зустрітися. Річ у тім, що Шарлотта має намір балотуватися на посаду президента США, тож активно готується до перегонів. Одне із соцопитувань показало: респонденти вважають, що їй не вистачає почуття гумору. От команда держсекретаря і наймає Фреда спічрайтером: він має зробити її промови більш дотепними та сучасними. Люди мають полюбити майбутнього кандидата!

За класикою жанру між цими двома спалахує пристрасний роман. Але ж вони не пара один одному: вона красива та вишукана леді, він бородатий та неохайний невдаха. Що переважить – почуття чи раціональність?

З огляду на канони жанру, можна зі стовідсотковою впевненістю сказати, що кінець обов’язково буде щасливий. Та чи залишиться задоволеним у фіналі глядач?

Творці стрічки вирішили поєднати драматичну та комедійну складові. Та в них вийшов надто неприємний та дивний мікс. На перший погляд, фабула була справді цікавою. Однак що далі, то сумніше ставало…

Здавалося, що цей фільм може бути таким собі поєднанням чи то новою версією, хоч і не буквальною, легендарних «Охоронця» з Кевіном Костнером та Вітні Хьюстон (1992 року) та «Ноттінг Хіллу» із Джулією Робертс та Хью Грантом (1999 року). Історія кохання державного секретаря США та журналіста-невдахи могла б стати не менш вражаючою. І в ній було б місце і для драми (такої, щоб сльоза наверталася), і для витончених жартів (щоб їх потім на цитати розбирати).

Натомість маємо комедію, від споглядання якої око починає сіпатися, а від брудного туалетного гумору просто нудить. Для Сета Рогена ця комедія звичайнісінька. В його фільмографії багато непотребу, тож він гармонійно вписується у це середовище. А от вишукана Шарліз Терон у цій стрічці неначе непрохана гостя. І це володарка «Оскара»!..

Ця історія стала б справжньою сенсацією, якби партнерами Терон запросили Коліна Фаррелла, Бена Аффлека чи навіть Кіану Рівза… Ця історія стала б вибуховою, якби режисер Джонатан Лівайн і сценаристи Ден Стерлінг та Елізабет Ханна зняли звичайнісіньку мелодраму. Або якби сценаристів та постановника просто змінили. Останніми роками в Голлівуді стало не модним знімати фільми про кохання. У пошані нині епатаж та брудні жарти. Тому про такі фільми, як «Божевільна парочка», вже через кілька років ніхто і не згадає. А от «Охоронця», «Ноттінг Хілл», «Красуню», «Наречену-втікачку» та, звісно ж, «Солодкий листопад» ми будемо переглядати десятки разів і сумувати за тими часами, коли кохання було на першому місці…

Євгенія ПРОРИВАЙ

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...