Суббота , 20 Апрель 2024
Разное

У штабі ООС розповіли про тижневі втрати російських окупантів на Донбасі

Згідно з даними розвідки, незаконні збройні формування РФ знову зазнали втрат особового складу та техніки

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

Командування операції Об’єднаних сил підкреслює, що підступні дії незаконних збройних формувань РФ на Донбасі не залишаються без відповіді. За кожне втрачене життя українського воїна окупанти несуть заслужене покарання.

У разі загрози життю та здоров’ю наших воїнів, при спробах захоплення територій чи здійснення обстрілів із боку збройних формувань Російської Федерації – військовослужбовці Об’єднаних сил завжди дають і даватимуть адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по ворогові з метою придушення його вогневих засобів і припинення агресивних дій.

Так, за підтвердженими даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ за минулий тиждень із 6 по 12 липня склали: загиблими – 25 осіб, пораненими та травмованими – 16 осіб.

Читайте також: Російські окупанти вбили військового медика під час евакуації тіла загиблого вояка

Окрім того, за минулий тиждень вояки знищили шість одиниць ворожої техніки. Серед них дві самохідні артилерійські установки калібру 122 мм 2С1 і дві артилерійські гаубиці калібру 152 мм 2А65 “Мста Б” наші захисники ліквідували під час вогню у відповідь на ворожі обстріли. Також воїни вогнем суттєво пошкодили й вивели з ладу бронеавтомобіль виробництва РФ “Тигр” та один армійський колісний позашляховик.

Розвідка постійно фіксує використання загарбниками забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Російські найманці настільки підступні, що прикриваються мирними мешканцями й ведуть вогонь по наших позиціях, розміщуючи своє озброєння біля житлових будинків, знаючи, що українські захисники ніколи не стрілятимуть по мирних мешканцях.

Окремо варто наголосити, що вже третій тиждень поспіль незаконна “влада” безуспішно проводить рекламну кампанію щодо агітації населення окупованого Донбасу йти до лав незаконних збройних формувань. Незадоволення окупаційною “владою” та її порядками показало повний провал цієї акції. Натомість окупанти розіслали “повістки” до “військкоматів” особам призивного віку начебто для того, щоб уточнити облікові данні. А насправді їх там змушують укладати контракти з незаконними та злочинними збройними формуваннями.

Особам, які прибувають до військкоматів, наполегливо рекомендовано підписати контракт на проходження військової служби. У ролі заохочення пропонують безкоштовне триразове харчування, речове забезпечення, проживання в гуртожитку, оплачувану відпустку до 30 календарних днів, пільгове оформлення “паспортів” псевдореспублік і РФ тощо.

Читайте також: Портников: Донбас – це Карабах, а не Придністров’я

У порожні обіцянки окупаційної “влади” ОРДЛО давно вже ніхто з місцевих мешканців не вірить, охочих іти до їхнього бандитського війська й гинути за злочинців немає. А доукомплектування особовим складом з’єднань і частин окупаційних військ триває за рахунок найманців із РФ.

Також наголошуємо на тому, що в підрозділах збройних формувань РФ дуже низький морально-психологічний стан. Не припиняються самогубства та дезертирство особового складу. Вживання алкоголю та наркотиків у них стає нормою, і їхні ватажки втрачають контроль над підлеглими.

Тільки на минулому тижні в загарбників було зафіксовано чотири смертельні випадки внаслідок передозування наркотиками, одна спроба самогубства та декілька залишень місць служби зі зброєю.

Також у ворожих підрозділах постійно фіксують випадки підриву особового складу на власних мінах.

Об’єднані сили продовжують непохитно виконувати бойові завдання щодо захисту Українського народу.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Известный украинский блогер развенчал слухи о «издевательствах» над бывшей

Известный украинский блогер дал публичный ответ на обвинения в свой адрес со...

Полезные расширения для каждого браузера и смартфона

Изначально Safari выглядел на фоне гигантов браузерного сектора, такими как Chrome примитивным.

NASA сфотографировали розовые вспышки на Солнце

Фотограф NASA сделал эффектные кадры во время недавнего солнечного затмения.

Рецепт домашнего соуса “Тартар” вкуснее магазинного аналога

Соус "Тартар" является очень пикантным и подходящим ко многим блюдам.