Четверг , 2 Май 2024
Мир

Росія нагадала Ізраїлю, що є його ворогом – Портников

Російське посольство в Ізраїлі звинувачує журналістів авторитетної газети Jerusalem Post у спотворенні висловлювань голови дипломатичного представництва. Самого посла Анатолія Вікторова викликають до МЗС Ізраїлю з вимогами дати пояснення щодо скандального інтерв’ю. Що ж сталося?

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

А нічого особливого. Просто посол розповів правду про те, що думають про Ізраїль у Кремлі. Він підкреслив, що це зовсім не Іран, лідери якого виступають за знищення єврейської держави й роблять усе для отримання атомної бомби, дестабілізує ситуацію в регіоні, а Ізраїль.

Читайте також: Росія йде в руки Китаю – журналіст

“Проблема регіону не в активності Ірану, а у відсутності взаєморозуміння між країнами й у недотриманні резолюцій ООН в арабо-ізраїльському та палестино-ізраїльському конфліктах”, – зазначив Вікторов.

І це не екстремістське угруповання “Хезболла”, що його фінансує Іран і, можливо, до якої підведений російською зброєю, загрожує Ізраїлеві, а “Ізраїль атакує “Хезболлу”, а не “Хезболла” атакує Ізраїль”.

А тунелі, які побудовані для атак на Ізраїль і тягнуться з території сусіднього Лівану? У посла немає ніяких доказів, що ці тунелі побудовані “Хезболлою” для атак на Ізраїль. “Нас там нєт”.

Дивовижно? Анітрохи. Путінська Росія – ворог демократії та союзник екстремістів і терористів у всьому світі. Саме тому Росія Путіна залишається таким самим ворогом єврейської держави, яким у ХХ столітті був Радянський Союз. Інтерв’ю російського посла про це просто нагадало.

Читайте також: Голосування в ООН показало Україні наших друзів і ворогів, а ще – “принципово нейтральних”

А як же теплі особисті стосунки ізраїльського прем’єра Беньяміна Нетаньягу із російським президентом Володимиром Путіним? А ніяк. Це можуть бути або ілюзії, або політика стримування. Адже ніхто не може перешкодити Володимирові Зеленському бачити прагнення до миру в Путінових очах – якщо український президент хоче обманювати себе й усіх нас.

А як же євреї – й аж ніяк не тільки з Росії, але й із Ізраїлю – які працюють в інтересах Кремля? А як же українці – й аж ніяк не тільки з Росії, але й із України – які працюють в інтересах Кремля? Є навіть українські євреї, які працюють в інтересах Кремля, проти України й Ізраїлю одночасно. І досягають успіху.

А ніяк. Жоден народ не може уникнути наявності у своєму середовищі зрадників і “корисних ідіотів” ворога. Єврейський та український народи не є винятками.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США временно одобрили расчеты с банками из РФ

Правительство США разрешило проводить операции с российскими банками.

Макрон готов к обсуждению идеи использования ядерных боеголовок для “защиты ЕС”

Макрон высказался о возможности "защиты ЕС" с помощью ядерного вооружения.