Воскресенье , 19 Май 2024
Общество

Сода, рак і підручник із хімії: у Шкарлета не бачать проблем, посилаються на лікаря, засудженого за вбивство пацієнта

У відповідь на запит hromadske.ua Міносвіти заявило, що маячня про соду в підручнику з хімії для 9 класу сприятиме розвитку критичного мислення учнів, і не збирається відкликати гриф “рекомендовано Міністерством”

За версією команди Шкарлета, сода не може запобігти онкологічним захворюванням, проте “у поєднанні з хіміотерапією може сповільнити його розвиток і запобігти розростанню в інші частини тіла”. Крім того, пояснюють, що інформацію в підручнику подали не як основну, а як допоміжну з позначкою “Увага!” й із застереженням порадитися з лікарем. Навіщо тоді взагалі це писати?

Читайте також: Науковиця пояснила, як одне рішення множить на нуль усю нашу освіту й науку

Також у відповідь на запит вмістилася практично сторіночка газети “Порадниця”:

“Інформація про соду не є трендом нетрадиційної медицини. Сьогодні харчову соду використовують в офіційній народній медицині, косметології, кулінарії, хімічній, легкій і текстильній промисловості, металургії, сільському господарстві. Вона входить до складу багатьох аптечних препаратів, зокрема ліків проти кашлю, печії, гастриту. Розчин соди виводить з організму отруту й токсини, знімає набряк легенів, допомагає під час великої втрати крові людиною. Дослідження в медицині засвідчують, що сода інколи ефективніша за синтетичні ліки, оскільки вона входить до складу крові й у разі внутрішньовенного введення відновлює її нормальну структуру”.

Безперечно, дуже традиційно, а головне, жодного джерела.

Далі МОН посилається на те, що Нобелівський лауреат у галузі фізіології та медицини Отто Варбурґ на початку XX століття довів, що однією із причин виникнення раку є “порушення засвоєння клітинами кисню через те саме закислення організму”. Так, звичайна сода може зменшити вплив негативних факторів і відновити кислотно-лужний баланс, що “не дає розвиватися бактеріям, вірусам, грибкам і раковим клітинам”, відповідають у запиті.

Читайте також: Нова школа по-зеленськи: монатіків і дорофєєвих дорівняли до Шевченка й Лесі Українки. ФОТОФАКТ

Міністерство цитує також публікацію на дивному ресурсі UkrMedia, де згадано радянського лікаря Івана Неумивакіна – прихильника альтернативної та космічної медицини, та вказано, що вживання соди “вирішує багато різних проблем зі здоров’ям”: “Обеззброює ракові клітини, полегшує лікування від алкогольної та наркотичної залежностей, вирішує проблеми зі серцевим ритмом, усуває непотрібні скупчення у суглобах і хрящах, поліпшує пам’ять та увагу, заповнює втрату рідини в організмі”.

Крім Неумивакіна, у відповіді МОН згадують італійського лікаря Туліо Сімончіні, який “у своїй теорії стверджує, що рак – це грибкове захворювання, і для боротьби з ним не потрібно використовувати хіміотерапію”. Що цікаво,
2006 року його позбавили ліцензії, але він продовжував практикувати у себе вдома: робив онкохворим ін’єкції соди замість хімієтерапії. У 2018-му Сімончіні засудили до п’яти з половиною років в’язниці за незумисне вбивство пацієнта.

Прошу тимчасового виконувача обов’язків міністра освіти особливу увагу звернути на останній факт.

Інна СОВСУН

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие бесплатные лекарства могут получить украинцы и где их взять?

Жители украинского государства имеют право на получение бесплатных лекарственных средств.

Сколько десятков тысяч гривен может стоить старая кукла?

Некоторые игрушки, которым много лет, особенно это касается различных кукол, могут стать...

Сколько украинцев смотрят российский YouTube? Данные статистики

Жители украинского государства продолжают смотреть контент, который создают жители Российской Федерации, либо...

Сколько денег тратит, и на что жалеет миллионер Корогодский? 

Украинский блогер и владелец киевского ТЦ Dream Town рассказал сколько тратит в...