Вторник , 30 Апрель 2024
Политика

Реальність війни, пандемії та економічного краху прийде до кожного, навіть до Зеленського – Портников

Під час спільного брифінгу із президенткою Швейцарії Симонеттою Соммаругою президент України Володимир Зеленський заявив, що “Російська Федерація теж не проти зустрічатися”, і найближчим часом ми очікуємо дату зустрічі в нормандському форматі

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

Із Кремля відповіли практично відразу: умов для проведення зустрічі в Берліні немає. Цей коментар прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова тільки підтверджує те, що в Москві говорили раніше: “ніяких підстав для проведення нового саміту сьогодні і за поточної позиції України в доступній для огляду перспективі просто немає” (це слова заступника голови адміністрації президента Росії, куратора українського напрямку Дмитра Козака).

Читайте також: Урок Януковича: він вірив у Кремль, саме тому втратив усе

До речі, Козак коментував і заяви українських перемовників про те, що можливість саміту існує, зазначав, що це спроба видати бажане за дійсне. Чому ж після цих різких заяв із боку кремлівських чиновників Зеленський продовжує запевняти, що саміт буде?

А тому, що йому так хочеться. Президент України живе у власному світі, який лише іноді – та й то через непорозуміння – зіштовхується з реальністю. У цьому світі немає війни, яка вже давно завершилася в голові президента, а в голові колишнього телевізійного коміка, може, і не починалася зовсім. У цьому світі Україна вирішує економічні проблеми – заважає тільки високосний рік. І в цьому світі Зеленський незабаром знову зустрінеться з Путіним і пояснить йому все те, що не встиг пояснити в Парижі.

Читайте також: Українська мрія про майбутнє обростає метастазами популізму й безвідповідальності, багато в чому через “Слугу народу” – Казарін

На превеликий жаль, у цьому ж світі живе велика кількість інфантильних і недалекоглядних виборців і прихильників Зеленського та влади затятих популістів. Так, таких людей все менше – але вони все ще є, і їхні інфантилізм і вперте небажання рахуватися з реальністю тягнуть Україну на дно. А якщо говорити про війну – то на дно кривавої прірви.

Тільки на відміну від Зеленського, у цих людей, як і в інших їхніх співвітчизників, немає ні урядової дачі в Кончі-Заспі, ні кортежу з охороною, ні покровителів-олігархів. Вони змушені жити в реальному світі. Світі справжньої війни, пандемії, економічного краху.

І жити в цьому світі їм стає все важче – навіть якщо багато хто з них намагається цього не помічати. Але життя змусить. Реальне життя прийде до кожного.

Навіть до президента.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.