Четверг , 2 Май 2024
Политика

Портников: Це вже навіть не “багатовекторність”, це – хаос

Суд відправляє під домашній арешт Сергія Стерненка – і це викликає закономірні протести патріотичних сил, які вбачають у ставленні до акивіста продовження повзучого реваншу антимайдану

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

Того ж дня російське зовнішньополітичне відомство висловлює Україні протест із приводу дій СБУ – того самого СБУ, яке висунуло проти Стерненка підозру в убивстві. СБУ вирішило розмістити поруч із російськими дипломатичними представництвами патріотичні білборди. Привітати таким чином росіян із головним протокольним святом їхньої країни – Днем Росії.

Читайте також: Били за тролінґ каналу Медведчука й вивозили дворами: нардеп розповів про затриманих під судом

СБУ, як відомо, очолює друг президента Володимира Зеленського Іван Баканов. Очевидно, що дії відомства у принципових питаннях не можуть не узгоджувати з ним. А сам керівник СБУ розуміє, якою буде реакція глави держави щодо чутливих питань.

Але річ, звичайно ж, не у СБУ. І не в Баканові. Проблема – у Зеленському. Я розумів би, якби український президент намагався сподобатися проукраїнській частині свого електорату та “тролив” би Росію прямо біля її дипломатичних відомств, викликаючи сказ у Путіна та Лаврова. Я розумів би, якби президент хотів сподобатися проросійській частині свого електорату – а водночас і Кремлеві – і демонстрував би переслідування проукраїнських активістів і політиків. Але робити те й інше одночасно? Навіщо?

За часів Леоніда Кучми це божевілля на державному рівні називалося “багатовекторністю”. Кучма втім гадав, буцімто знає, що робить і ретельно розраховував кожен свій крок у той або інший бік. І все одно вся ця продумана “багатовекторність” завершилася “Кольчугами”, Тузлою, Єдиним економічним простором із Росією, повною дестабілізацією країни та першим Майданом.

Читайте також: Зеленському не варто перетворюватися на Януковича у блазенському ковпаку – Портников

А зараз це вже навіть не “багатовекторність”. Це – хаос. Зеленський нагадує мені хлопчика, який намагається лоскотати підпаленою палицею то одного, то іншого тигра – і щоразу регоче, коли тигр починає загрозливо гарчати й бити лапою.

Але якщо ти вирішив, що ти тепер великий приборкувач – так приборкай спочатку хоч одного! Домовся бодай із кимось! Не перетворюй себе на об’єкт загального роздратування! Не провокуй одночасно конфлікт суспільства та влади і зовнішню агресію! Ти чого?

А нічого. По приколу.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...