Четверг , 28 Март 2024
Мир

Бразилія відмовилася від реєстрації російської вакцини “Спутник-V”

Бразильський регулятор охорони здоров’я Anvisa у понеділок, 26 квітня, відхилив реєстрацію російської вакцини “Спутник-V” від коронавірусної хвороби COVID-19. У організації вбачають у вакцині “ризики та серйозні дефекти” для здоров’я.

Про це повідомляє Reuters, інформує UAINFO.org.

“П’ять членів правління Anvisa одноголосно проголосували за незатвердження російської вакцини після того, як дослідники виявили “неспростовні ризики” та “серйозні” дефекти, посилаючись на відсутність інформації, що гарантує її безпеку, якість та ефективність”, – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що беручи до уваги всю представлену документацію й отримані дані, “характерні ризики” були занадто великими. В Anvisa додають, що вирішальною проблемою була наявність у вакцині аденовірусу, який міг розмножуватися, що є “серйозним” дефектом. 

За даними Worldometers, станом на 27 квітня загалом у Бразилії виявлено понад 14,3 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (3-є місце у світі), померли через наслідки хвороби 392204 особи, видужали – понад 12,8 млн осіб. За даними Ourworldindata, станом на 25 квітня у Бразилії від коронавірусу вакциновано понад 26,8 млн осіб.

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...

Почему Европейский Союз продолжает склоняться к политике победы над Россией?

Лидеры Европейского Союза всё больше соглашаются с политикой победы.

Как Европейский Союз планирует перевести экономику на военные рельсы?

Европейский Союз выразил намерение поставить свою экономику на "военные рельсы".