Пятница , 29 Март 2024
Мир

У Парижі помер модельєр Альбер Ельбаз

Помер Альбер Ельбаз фото REUTERS

У Парижі у віці 59 років помер відомий дизайнер одягу Альбер Ельбаз.

Як повідомляє видання Haaretz, модельєр помер у лікарні в суботу, 24 квітня, провівши кілька днів у комі. Причиною смерті видання називає ускладнення від коронавірусу, інформує УНІАН.

Смерть Ельбаза підтвердили в швейцарському холдингу Richemont, якому належить запущений нещодавно модельєром новий бренд AZ Factory.

“Я втратив не тільки колегу, а й улюбленого друга. Альбер заслужив репутацію одного з найяскравіших і улюблених представників індустрії. Мене завжди захоплювали його інтелект, чутливість, щедрість і неприборкана жага творчості. Він був людиною виняткової теплоти і таланту, і його своєрідне бачення, почуття прекрасного і здатність до співпереживання складали незабутнє враження”, – сказав засновник Richemont Йоханн Руперт, передає 112ua.tv

Альбер Ельбаз народився 6 лютого 1961 року в Марокко, в єврейській родині. У 10-річному віці разом з родиною емігрував до Ізраїлю. У 1985 році Альбер Ельбаз переїхав до Нью-Йорка.

В середині 1990-х Ельбаз працював в модному будинку Guy Laroche, а в 1998 році став креативним директором Yves Sent Laurent. З 2001 по 2015 рік очолював один з найстаріших у Франції модний будинок Lanvin. Покинувши Lanvin через розбіжності з новим керівництвом будинку, Альбер Ельбаз почав співпрацювати з Converse, LeSportsac та іншими компаніями. У січні 2021 року модельєр запустив власний бренд AZ Factory.

За свою роботу в світі моди був удостоєний Ордена Почесного легіону. 

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...