Вторник , 19 Март 2024
Мир

Система охорони здоров’я сиплеться, крематорії працюють у форсмажорному режимі. Це – Чехія. А що тоді буде в Україні?

А сприймалася як пристойна країна. Навесні і влітку була найблагополучнішою в Європі по протидії Ковіду. Дисципліновано вдягла маски. Всі як один – увійшла в жорстокий локдаун. Національним гаслом стало: “Ми впораємося!”…

Але не впоралися. Бо рано повірили в перемогу. Наприкінці серпня прем’єр, піддавшись на популістські суспільні настрої закликав: “Жодних масок! Ми не хочемо, по суті, знищити наше громадське, культурне та спортивне життя…”, пише у своєму блозі журналіст Євген Якунов, інформує UAINFO.org.

І всі зняли. І понеслося. Денна захворюваність миттєво підскочила до 17 тис. хворих. Додало пекла веселе святкування Різдва. І от сьогодні вже сиплеться система охорони здоров’я. Крематорії працюють в форсмажорному режимі. 

Зате політична опозиція розправила крила. Відправлено у відставку вже трьох міністрів охорони здоров’я. Загнаний у кут уряд популістів гарячково кидається з одних крайнощів в інші.

Незважаючи на найгіршу в Європі ситуацію з ковідом, опозиціонери тричі провалювали в парламенті голосування за продовження надзвичайного стану. І лише зусиллями верхньої палати – сенату, який дозволив уряду встановлювати такий стан самому, його таки подовжено.

Лікарі сумно констатують: замість того, щоб об’єднатися перед лицем страшної загрози, політики в країні зводять рахунки. Бо попереду вибори… 

Це – Чехія. А що тоді буде в Україні? Виступати сьогодні проти суворих обмежувальних санітарних заходів, а тим паче проти вакцинації, компрометуючи вакцину – це злочин, за який має бути відкрито кримінальне провадження.

Але ж розумні люди з партійними значками на трибуні ВР цього наче не розуміють… 

Євген ЯКУНОВ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Чехии предлагают ввести запрет на импорт российского и белорусского зерна

В качестве отягощения санкционных ограничений против РФ Чехия готовится к запрету на...

США отреагировали на возможное размещение войск других стран в Украине

Советник Белого дома Джон Кирби сделал заявление о том, что США не...

Как война в Украине сказалась на оборонной промышленности Финляндии?

Война в Украине значительно усилила финскую оборонную промышленность.

На какой срок перенесли суд над Дональдом Трампом?

Судебный процесс над бывшим лидером США Дональдом Трампом перенесён.