Вторник , 19 Март 2024
Мир

ЄС прорахувався із замовленнями вакцини – там скандал на скандалі. Чим більше подробиць, тим більше питань, – журналіст

AstraZeneca 8%. Підрахували, на скільки дієва вакцина від британців з AstraZeneca – це класична вакцина, а не нові mRNA-вакцини, що вже активно використовуються від BioNTech/Moderna.

На AstraZeneca була велика надія, бо ця вакцина дешева, ледь не найдешевша з тих, які використовують провідні країни, пише журналіст Антон Павлушко, інформує UAINFO.org.

Так от, виявилось, що на літніх людях дієвість на рівні 8%. Тобто, можна і не колоти зовсім, бо саме в групі ризику вона себе і не виправдовує.

Залишаються дві вакцини на mRNA-технології, що дають 90%+ і поки все. До того ж британці не зможуть виготовити всі законтрактовані для ЄС обсяги.

ЄС якось прорахувався з замовленнями – там скандал на скандалі. Чим більше подробиць, тим більше питань.

Чомусь ЄС не закупив вчасно вакцину у BioNTech/Moderna, хоча ті раніше за інших показували кращі результати. Дивним чином велику увагу та надію поклали на німецьку маловідому компанію Curevac (маловідома, але з гарним лобі – тут я взагалі краще промовчу), але вони тільки в другому кварталі можуть завершити третю фазу досліджень.

Підписані контракти з BioNTech/Moderna були скоріше меморандумами про можливість закупівель. А ще Німеччина чомусь вирішила робити закупівлі солідарно через ЄС. А там все пішло шкереберть, адже французи хотіли, щоб частина вакцини була законтрактована від їх компанії Sanofi – від них взагалі нічого не чути про вакцину.

А ще чиновники з ЄС довго замовляли нові mRNA-вакцини, а коли нарешті узгодили замовлення та дозволили використання вакцини, то виявилось, що такі об’єми вже нема на чому виробляти. Поки виглядає так, що Ізраїль, Великобританія та США просто виявились спритнішими за ЄС – привіт бюрократам.

Гасити пожежу вирішили задорого, тому закупили антиковідні коктейлі від Regeneron – це той саме чудо-препарат, що швидко лікує. Згадайте, як Трампа за тиждень поставили на ноги. Але тінь Трампа звичайно і тут все ще літає Європою, тому Regeneron в ЄС все ще не дозволено і будуть використовувати в якості експерименту.

Отак читаєш про цей гадюшнік і розумієш, що з такими темпами до України будь-яка вакцина ще довго буде їхати. Якщо взагалі доїде. 

Антон ПАВЛУШКО

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Чехии предлагают ввести запрет на импорт российского и белорусского зерна

В качестве отягощения санкционных ограничений против РФ Чехия готовится к запрету на...

США отреагировали на возможное размещение войск других стран в Украине

Советник Белого дома Джон Кирби сделал заявление о том, что США не...

Как война в Украине сказалась на оборонной промышленности Финляндии?

Война в Украине значительно усилила финскую оборонную промышленность.

На какой срок перенесли суд над Дональдом Трампом?

Судебный процесс над бывшим лидером США Дональдом Трампом перенесён.