Пятница , 29 Март 2024
Мир

США відмовилися розробляти вакцину від коронавірусу під егідою ВООЗ

США не братимуть участь у міжнародній розробці вакцини від коронавірусу нового типу COVID-19.

Про це повідомив спікер Білого дому Джадд Дір, повідомляє НВ із посиланням на CNN.

Рішення було прийнято через те, що міжнародна програма розробки проходить за участю Всесвітньої організації охорони здоров’я.

“США будуть продовжувати свої зусилля в переконанні наших міжнародних партнерів у тому, що ми переможемо вірус. Але ми не будемо брати участь в міжнародних розробках, у яких беруть участь корумповані ВООЗ і Китай”, – заявив Дір.

За його словами, майбутня американська вакцина від коронавірусу буде “золотим стандартом” в ефективності та безпеці.

Конфлікт між США і ВООЗ

На початку липня цього року президент США Дональд Трамп офіційно повідомив про вихід Штатів із Всесвітньої організації охорони здоров’я. У квітні стало відомо, що США тимчасово припиняють фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Президент США нагадав, що в кінці січня керівництво ВООЗ виступило проти рішення Америки про обмеження польотів до Китаю на ранніх етапах спалаху коронавірусу.

Читайте також: Каждый день будут регистрироваться антирекорды: Киеву прогнозируют вспышку коронавируса

За словами Трампа, ВООЗ “не впоралася зі своїми основними обов’язками і повинна нести відповідальність” за поширення коронавірусу по всьому світу.

Вакцина від коронавірусу: що наразі відомо

Китай схвалив клінічні випробування на людях вакцини проти коронавірусу, яка була вироблена з використанням клітин комах. Країни Євросоюзу, Велика Британія, а також країни-партнери ЄС погодили план вакцинації від COVID-19. Згідно з ним, на першому етапі щеплення повинні отримати 40% їхнього населення. І такі наміри відрізняються від планів, які склали в ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) включила до переліку допущених до клінічних випробувань розроблювану в Казахстані вакцину від коронавірусу COVID-19. Всього списку 33 вакцини з 19 країн світу. Потенційної вакцини проти коронавірусу вистачить на 5-10 років, пише Reuters.

Читайте також: Умрут целые отрасли: Гинзбург рассказал, какие профессии уйдут в небытие уже в ближайшие годы

Далеко не всі українці згодні вакцинуватися, щоб захиститися від коронавірусу. Тільки 47% громадян зізналися, що готові зробити відповідне щеплення, після того, як вакцину схвалить Всесвітня організація охорони здоров’я. Ще 42% українців заявили, що не збираються робити щеплення.

У розроблених в Росії та Китаї вакцин від коронавірусу знайшли спільний потенційний недолік: вони ґрунтуються на вірусі застуди, що знижує їхню ефективність, кажуть експерти.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...