Вторник , 16 Апрель 2024
Мир

У Новій Зеландії пропонують боротися з коронавірусною кризою чотириденним робочим тижнем

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн запропонувала впровадити чотириденний робочий тиждень як один із способів відновлення економіки країни. Таким чином громадяни зможуть більше часу присвятити внутрішнім подорожам і стимулювати туристичну галузь, яка за час карантину зазнала суттєвих збитків.

Про це повідомляє The Guardian.

Голова уряду заявила, що економіку та внутрішній туризм на час закриття кордонів, викликане пандемію коронавірусу, можуть простимулювати як зменшення робочого тижня, так і збільшення державних свят. Таким чином громадяни зможуть більше подорожувати країною.

Таку пропозицію Ардерн зробила на тлі значного економічного спаду, викликаного антикоронавірусними заходами. Країна закрита для іноземців, багато громадян опиняються без роботи, а їхні заощадження тануть.

«Я б закликала подумати про це людей, які є роботодавцями і можуть собі це дозволити. Подумати, чи можна щось зробити з робочими місцями, бо це безумовно допоможе туризму по всій країні», – звернулась до громадян Ардерн, перебуваючи в туристичному центрі Нової Зеландії – місті Роторуа.

Роботодавці країни вже мають успішний досвід переходу на чотириденний робочий тиждень. Зазначається, що співробітники таких підприємств «щасливіші та продуктивніші», а такий режим роботи поліпшуе екологічну ситуацію.

«Нова Зеландія могла б перейти на чотириденний робочий тиждень після коронавірусу. Насправді це може бути стратегією відновлення економіки та особливо вразливого туристичного ринку, що орієнтується на внутрішніх клієнтів», – цитує видання підприємця Ендрю Барнса, чия компанія перейшла на скорочений тиждень ще в 2018 році.

Ендрю Барнс – засновник Perpetual Guardian – бізнесу понад 200 осіб, який перейшов на чотириденний робочий тиждень у 2018 році.

Протягом карантину десятки тисяч новозеландців втратили роботу, і в одній лише будівельній компанії Fletchers, яка в цьому році святкує 101 рік від дати заснування, було звільнено 1000 робітників. За даними Міжнародного валютного фонду, економіка Нової Зеландії цього року впаде на 8%, а безробіття може сягнути 30%.

thebabel.com.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...

Иордания объявила ЧС и готова к сбитию иранских дронов

Иордания объявила о ЧС после того, как Иран запустил десятки беспилотных летательных...

ЦАХАЛ заявил, что отслеживает более 100 иранских БПЛА

ЦАХАЛ идентифицировали более чем 100 беспилотных летательных аппаратов, которые были запущены Ираном.

Кремль начал подкупать своих военных чтобы усугубить войну в Украине

Правительство РФ проводит попытки подкупа военных для того чтобы продолжить войну против...