Субота , 20 Липень 2024
Мир

Спецслужби Британії: Російські хакери намагаються вкрасти дані про вакцину від COVID-19

Британський національний центр кібернетичної безпеки викрив операцію російських хакерів, які здійснили напад на низку університетів Сполученого Королівства, що ведуть роботу над виробленням вакцини і устаткування у боротьбі проти коронавірусу.

Представники британських служб безпеки оприлюднили дані про доволі активні спроби зламати листування електронної пошти та університетські сервери, а також проникнути у базу даних науково-дослідницьких центрів, які працюють у напрямку протидії коронавірусу. Як зазначають британські експерти, росіяни та представники інших «ворожих держав» намагаються викрасти інформацію щодо відповіді Сполученого Королівства на виклики, пов’язані з поширенням COVID-19.

Британський національний центр кібернетичної безпеки (NCSC) висловив застереження, що університети Сполученого Королівства разом із дослідницькими центрами стають ціллю цілої хвилі нападів з боку хакерів із «ворожих держав», поміж яких у першу чергу згадується Росія. Мета нападів – заволодіння інформацією, яка стосується досліджень на шляху вироблення вакцини проти коронавірусу.

Британський часопис The Guardian посилається на заяву NCSC, в якій йдеться про те, що підтримувані державою хакери концентрують увагу на дослідницькій діяльності у напрямку вироблення вакцини проти коронавірусу. Вважається, що кібернетичні злочинці, які діють під патронатом урядів Росії, Китаю та Ірану, намагаються за будь-яку ціну здобути надзвичайно цінну інформацію, що стосується протидії Covid-19, дедалі активніше спрямовуючи свою ворожу діяльність проти британських університетів, а також центрів дослідження і розробки нових препаратів.

radiosvoboda.org

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Суд отложил приговор Трампу по делу о “взятке порноактриссе за молчание” до сентября

Во вторник 2 июля судья Хуан Мерчан перенес вынесение приговора кандидату в...

Южная Корея заявила о новом запуске КНДР баллистических ракет

Южнокорейские военные заявили, что Северная Корея произвела запуск баллистической ракеты в восточном...

Си Цзиньпин заявил, что Китай будет искать решение войны своим способом

Лидер КНР на встрече с польским коллегой заявил что Китай будет искать...

В нападениях в Дагестане принимали участие сыновья главы одного из районов республики

В атаках, которые произошли 23 июня в дагестанских городах Махачкала и Дербент,...