Четверг , 28 Март 2024
Мир

Британському ветерану, який зібрав рекордну суму грошей для лікарів, виповнюється 100 років

Ветерану другої світової війни Тому Муру сьогодні виповнюється 100 років. Відставний офіцер британської армії прославився на всю країну і за її межами, завдяки своєму вчинку.

Зокрема, колишній військовий зібрав рекордні 28 млн фунтів для Національної служби здоров’я, яка бореться з пандемією коронавірусу. Мур зібрав найбільшу суму коштів, яку вдавалося зібрати людині через платформу JustGiving.

Спочатку ветеран мав намір зібрати 1000 фунтів стерлінгів на своїй сторінці JustGiving, щоб допомогти в боротьбі з пандемією коронавірусу. Його вчинок зворушив багатьох і після того, як пожертви перевищили 18 млн фунтів, на сайті з’явилася петиція про висвячення ветерана в лицарі. Представник британського уряду заявив, що прем’єр Борис Джонсон “напевно буде шукати способи відзначити Тома Мура за його героїчні зусилля”.

Сама історія починалася з того, що Том Мур ходив по 25-метровому двору своєї сім’ї в Бедфордширі. Він поклявся продовжувати це робити до тих пір, поки будуть надходити пожертви.

А 26 квітня стало відомо, що Том Мур спільно зі співаком Майклом Боллом і співробітниками національної служби охорони здоров’я Великобританії записали кавер-версію пісні you’ll Never Walk Alone. Цей кавер став найбільш продаваним синглом у Великобританії на цьому тижні, а Мур став найстарішим виконавцем в історії, який займав перше місце в чарті країни. Пісню записали, щоб відсвяткувати закінчення благодійного марафону Мура зі збору коштів для британських лікарів.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...

Почему Европейский Союз продолжает склоняться к политике победы над Россией?

Лидеры Европейского Союза всё больше соглашаются с политикой победы.

Как Европейский Союз планирует перевести экономику на военные рельсы?

Европейский Союз выразил намерение поставить свою экономику на "военные рельсы".