Среда , 24 Апрель 2024
Мир

Мера Праги хотіли вбити отрутою, яку привіз співробітник російської спецслужби — ЗМІ

У Празі під охорону взяли мера міста Зденека Гржиба та главу району Прага-6 Ондржея Коларжа, які були ініціаторами знесення пам’ятника радянському військовому Івану Конєву. Чеські журналісти повідомили, що в Прагу прибув співробітник російської спецслужби з отрутою для замаху на Гржиба на Коларжа.

Про це повідомляє чеське медіа Respekt із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що три тижні тому до Праги з Росії прибув чоловік із російським дипломатичним паспортом, якого зустріли на автомобілі російської дипустанови та відвезли до посольства. У його портфелі могла бути отрута рицин для замаху.

В інтерв’ю радіо «Ехо Москви» мер Праги Грижб заявив, що на прохання поліції він не може говорити про те, як правоохоронці дізналися, що на нього готують замах.

«Усе, що я можу сказати, це те, що встановлено це було під час католицького Великодня. Отже, понад два тижні тому», – додав Грижб.

Мер зазначив, що він не може зараз нічого підтверджувати чи спростовувати, зокрема те, що до справи причетні російські спецслужби. Він додав, що його будинок охороняє поліція, а на роботу він їздит лише ньа авто, а не громадським транспортом, заради безпеки.

На питання, чи пов’язує він замах зі знесенням пам’ятника радянському офіцеру, відповів:

«Як мер Праги, я все ж не можу втручатися в рішення районів, тому що пам’ятник маршалу Конєву це майно одного з районів. Я розумію, що в інших країнах інакше влаштована ця система, але я дотримуюся нашої конституції. Поки вона існує, я буду її дотримуватися», – сказав Грижб.

На початку квітня у Празі демонтували монумент радянському маршалу Івану Конєву. Пам’ятник перенесуть у Музей пам’яті XX століття. У Слідчому комітеті РФ порушили кримінальну справу через пам’ятник, а в Чехії назвали такі дії втручанням у внутрішню політику.

hromadske.uaijskoyi-specsluzhbi-zmi

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.

Сенат США пообещал быстро отправить законопроект о помощи Украине на подпись

Сенат США быстро примет законопроекты, выдвинутые спикером Палаты представителей Майка Джонсона.