Пятница , 29 Март 2024
Мир

Світові загрожує голод “біблійського масштабу” – ООН

За найгіршого розвитку подій, пандемія коронавірусу може призвести до голоду “біблійського масштабу”, застерігають в ООН.

Голова Світової продовольчої програми ООН Девід Бізлі закликав вжити усіх необхідних заходів, аби уникнути катастрофи.

“Якщо не почати діяти прямо зараз – забезпечити доступ, не допускати перебоїв з фінансуванням і торгівлею, – то ми можемо стикнутися з голодом біблійського масштабу вже за кілька місяців. Час не на нашому боці”, – сказав Бізлі.

За оцінками Світової продовольчої програми ООН, кількість людей, що голодує, у світі може зрости майже удвічі – з 135 до 250 мільйонів.

Хто в зоні ризику?

У зоні найбільшого ризику – країни, вражені військовими конфліктами, економічною кризою та кліматичними змінами: передусім це Ємен, Демократична республіка Конго, Афганістан, Венесуела, Ефіопія, Південний Судан, Судан, Сирія, Нігерія та Гаїті.

Загалом 55 країн і територій у світі, де мешкають 135 мільйонів людей, гостро страждають від нестачі продовольства і потребують допомоги. Вони є найбільш вразливі для наслідків пандемії і мають дуже обмежені можливості для боротьби як з медичною, так і з продовольчою кризою.

Навіть до початку спалаху пандемії, окремі регіони Африки та Азії вже мали серйозні проблеми з продовольством – зокрема, через засуху.

У звіті Світової продовольчої програми ООН йдеться, що багатим країнам може стати важче допомагати у врегулюванні продовольчих криз, оскільки їхнє власне економічне становище страждає через коронавірус.

“Я вірю, що з нашим досвідом і партнерами ми зможемо об’єднати зусилля і програми для того, щоб Covid-19 не призвела до катастрофи”, – каже Девід Бізлі.

bbc.comn/news-52379656?xtor=AL-73-%5Bpartner%5D-%5Bukr%5D-%5Bheadline%5D-%5Bukrainian%5D-%5Bbizdev%5D-%5Bisapi%5D

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...