Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

Голову МОЗ Нової Зеландії понизили на посаді через порушення карантину

У Новій Зеландії міністр охорони здоров’я Девід Кларк повіз свою родину на пляж, чим порушив правила ізоляції. Через це його понизили на посаді. Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN.

“Міністра охорони здоров’я Нової Зеландії понизили на посаді після того, як він порушив правила ізоляції і поїхав на пляж”, – повідомили в ЗМІ.

Вказано, що він подав у відставку після скоєного, однак прем’єр-міністр Джасінда Ардерн не підтримала звільнення.

“В нормальних умовах я б звільнила міністра охорони здоров’я. Те, що він зробив – було неправильно, і цьому немає виправдань. Але зараз нашим пріоритетом є наша спільна боротьба з COVID-19. Ми не можемо дозволити собі масових розладів у галузі охорони здоров’я чи у наших діях у зв’язку з цим. Через це і тільки через це доктор Кларк збереже свою посаду. Замість того, щоб бути звільненим, він позбавляється своєї посади помічника міністра фінансів і знижується на посаді до нижньої частини рейтингу Кабінету міністрів”, – сказала Джасінда Ардерн.

Вона також зазначила, що очікує більшого, як і Нова Зеландія.

“В окремій заяві Девід Кларк сказав, що він відвіз свою сім’ю на пляж на прогулянку в перші дні після введення ізоляції”, – вказано у повідомленні.

Девід Кларк зазначив, що ця поїздка порушила правила ізоляції, які зобов’язували його сидіти вдома і не їздити на місця відпочинку.

“У той час, коли ми просимо новозеландців зробити історичні жертви, я підвів команду. Я був ідіотом, і я розумію, чому люди будуть гніватися на мене”, – сказав Девід Кларк.

unn.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...