Пятница , 29 Март 2024
Мир

The Telegraph: мафія Італії наживається на пандемії COVID-19

Організована злочинність Італії намагається збільшити свої доходи, користуючись ситуацією, яка склалася в країні через пандемію коронавірусу. Ватажки мафії відкривають для себе нові бізнес-можливості й адаптують під нові обставини свої мережі торгівлі наркотиками

Про це пише The Telegraph, нагадуючи, що Італію охопила одна з найгірших у світі криз через небезпечний коронавірус. Країні тепер доводиться мати справу одночасно зі зростанням кількості загиблих від хвороби і кримінальними організаціями.

 

“Ринкові сектори, які контролює італійська мафія, розширюються через пандемію”, – пояснив автор дослідження італійської організованої злочинності й автор книги “Гоморра” про банду “Каморра” Роберто Савіано.

 

“Мафіозні групи потроять свої доходи завдяки всьому цьому, тому що сектори, в які вони інвестували і які вони тепер контролюють в багатьох сферах, ростуть”, – додав він.

Видання пише, що мафія тепер торгує медичними масками, які призначалися для лікарень, в “темній мережі”. Вона також впливає на поставки продуктів харчування. Обіг готівки банд за рік оцінюється в 120 мільярдів євро. До запровадження карантину на початку березня пов’язані з мафією нарко-дилери продавали старі запаси за вищими цінами. Тепер банди готуються до кокаїнового буму, початок якого вони очікують після зняття обмежень.

“На початку кризи вони могли продавати будь-який вид наркотиків, навіть щось вже дуже черстве, за вищою від середньої ціною. Оскільки люди запасалися”, – пояснив Савіано.

“Марихуана і героїн – це ті наркотики, які найбільше споживають в часи суспільної тривоги. Однак, попит на кокаїн зросте, коли криза закінчиться. Відсутність перевірок в портах під час пандемії означає, що кокаїн буде легше доставляти. Пересування вантажів кокаїну буде на найвищому рівні, ніж будь-коли”, – додав він.

Тим часом, за словами прокурора Італії Нікола Граттері, який займається боротьбою з мафією, дилери намагаються пристосуватися до карантину. Приміром, вони організовують “доставку піци”.

 

“Продаж кокаїну знизився, тому що міста під карантином. Але тепер продавці наркотиків у Італії одягаються, як кур’єри, й доставляють наркотики просто додому”, – пояснив Граттері. Він також прогнозує початок великої хвилі рекету після фінансової катастрофи, яку спричинить коронавірус.

 

“Економічна криза, яка почнеться через пандемію, тривожить найбільше. Закриття ресторанів, готелів, піцерій буде мати нищівний ефект, Якщо держава не дасть грошей, багато хто збанкрутує. І щоб врятуватися, власники бізнесу можуть звернутися до кримінальних організацій, які використовують гроші від продажу кокаїну, щоб давати позики й лихварювати”, – сказав Граттері.

Після фінансової кризи в 2008 році італійська організована злочинність показала свої м’язи, використовуючи свої великі капітали, щоб скуповувати і “рятувати” компанії, які були на межі краху. Експерти прогнозують, що теж саме може статися після пандемії.

 

“Мафія точно буде пропонувати кредит і капітал підприємцям, постраждалим від пандемії. Це сталося в 2008 році після фінансової кризи. Італії доведеться розбиратися з кримінальними організаціями. А уряду потрібно зробити все, що в наших силах, щоб здолати їх”, – сказав The Telegraph сенатор і голова парламентської комісії з боротьби з мафією Нікола Морра.

ua.today

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...