Суббота , 20 Апрель 2024
Мир

Туреччина завершила розслідування вбивства Хашоггі – Інтерпол шукатиме 20 осіб

За результатами розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, проведеного генпрокуратурою Стамбула, винесено обвинувачувальний вирок 20 особам, їх всіх оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Про це повідомляє Millі Gazete.

«Розслідування, яке проводила стамбульська генпрокуратура щодо Джемаля Хашоггі, завершене. Обвинувальний висновок містить перелік, в якому 20 осіб, двох з них обвинувачують за статтею «Організація і умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю», – йдеться у повідомленні з посиланням на заяву генпрокурора Стамбула Ірфана Фідана.

Всі підозрювані були оголошені в міжнародний розшук по лінії Інтерполу, справу передано до суду.

Як повідомлялося, у груні минулого року кримінальний суд в Ер-Ріяді з 11 осіб, які проходили по справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, п’ятьох засудив до найвищої міри покарання. Ще трьом були присуджені тривалі терміни ув’язнення. З трьох осіб обвинувачення були зняті.

Прокуратура Саудівської Аравії не висунула обвинувачень проти кількох осіб, які вважаються ключовими у справі організації злочину, зокрема радника принца-спадкоємця Саудівської Аравії Сауда аль-Кахтані, який вважається організатором вбивства, ексгенконсула Саудівської Аравії в Стамбулі Мухаммеда аль-Утейбі та заступника голови розвідки Ахмеда Асірі, який пішов у відставку одразу після вбивства журналіста. Перші два були внесені Вашингтоном до санкційного списку через причетність до цього злочину.

В Анкарі висловили незадоволення процесом розслідування та рішенням, винесеним судом в Саудівській Аравії.

В ООН розкритикували рішення суду в Саудівській Аравії, назвавши його «сміховинним». Як заявила спецдоповідачка ООН з питання позасудових страт Агнес Калламард, наймані вбивці визнані винними, засуджені до смертної кари, організатори ж не лише залишаються на свободі, їх майже не торкнулися розслідування та судовий розгляд.

ukrinform.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Израиль атаковал Иран тремя ракетами, названа цель атаки

Израиль в ходе удара по территории Ирана запустили три ракеты.

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...