Четверг , 28 Март 2024
Мир

Нідерландська прокуратура заявила, що має докази збиття МН17 системою “Бук”

Сторона обвинувачення у справі про катастрофу пасажирського літака авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році, повідомила, що має докази збиття літака саме з системи “Бук”. Про це в своєму виступі заявив нідерландський прокурор Тійс Бергер, передає кореспондент УНН.

“Докази оцінювались за різними сценаріями. Наприклад, один сценарій називався “Повітря – повітря” – чи можливе було збиття літака з іншого реактивного літака, за допомогою ракети. Також ще один сценарій розділявся на дві версії: атака з системи “Бук”, інший сценарій – з якої-небудь іншої системи”, – зазначив прокурор.

Так, виходячи з того, що це “Бук”, прокуратура розглядала різні сценарії: ракету запустили з території, яка знаходилась під контролем України, а інший – що її запустили з території під контролем бойовиків.

“Лише другий сценарій визнали таким, що відповідає дійсності. Також розслідування отримало позитивні докази того, що ракета була запущена саме з системи “Бук” – з поля біля Первомайського”, – додав Бергер.

Він також зазначив, що є свідки повернення “Буку” саме до РФ.

“Є докази того, що ЗРК “Бук”, за свідченнями свідків, було повернуто до РФ, і також, на основі цього сценарію, справу було доведено до звинувачувального акту”, – резюмував прокурор.

Варто зазначити, що російський “Бук” взагалі не повинен був знаходитись на території України, тож сторона обвинувачення розцінює авіакатастрофу, як наслідок злочинного діяння.

unn.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...

Почему Европейский Союз продолжает склоняться к политике победы над Россией?

Лидеры Европейского Союза всё больше соглашаются с политикой победы.

Как Европейский Союз планирует перевести экономику на военные рельсы?

Европейский Союз выразил намерение поставить свою экономику на "военные рельсы".