Четверг , 28 Март 2024
Мир

Коронавірус призвів до однієї з найбільших криз туризму за останні 20 років

Bloomberg повідомляє, що коронавірус привів до однієї з 4 найбільших криз в туристичній індустрії за останні 20 років.

Так, на озері Комо в північній Італії весна зазвичай означає приліт великої кількості туристів, але цього року готельєри не впевнені у повторенні цієї закономірності. Більше половини бронювань в готелях було скасовано за три дні минулого тижня, оскільки вірус поширився по північній Італії в результаті найбільшого спалаху за межами Азії.

“У нас були зльоти і падіння у минулому, але не було нічого подібного”, – сказав 58-річний Роберто Кассані, президент асоціації операторів готелів Комо.

Не дивлячись на те, що поширення вірусу в Китаї сповільнюється, воно поширюється в інших місцях, включаючи Південну Корею і Італію, які повідомляють про більш ніж 8 тис. глобальних випадків, що становлять приблизно 93 тис. спільних випадків. Тепер не лише китайці сидять удома. Німці і бельгійці переосмислюють лижні поїздки в Італію. Японці відміняють візити на Балі. За оцінкою Всесвітньої туристичної організації ООН, на карту поставлений дохід у розмірі 1,7 трлн. дол. США, отриманий міжнародним туризмом в 2018 році.

Це найбільша невдача для туристичної індустрії після спаду, що супроводжував терористичні акти 11 вересня 2001 року, спалах атипової пневмонії і війну в Іраку.

Багато ділових мандрівників, які зазвичай заповнюють слабкість туристичної індустрії в зимові місяці, теж залишаються удома, оскільки такі компанії, як Facebook Inc. і Google, проводять особисті зустрічі для веб-трансляцій. Такі компанії, як L’Oreal SA, Nestle SA і Cargill Inc., припинили поїздки співробітників по всьому світу на найближчі тижні. Влада припинила проведення торгових ярмарків, які могли б привабити сотні тисяч осіб у Берлін, Женеву і Барселону, тоді як Гавайський культурний фестиваль Festpac був скасований.

Глобальна асоціація ділових поїздок зазначає, що коронавірус може коштувати індустрії близько 47 мільярдів доларів в місяць. Авіакомпанії і туроператори-туроператори намалювали однаково похмуру картину: Міжнародна асоціація повітряного транспорту прогнозує втрату майже 30 мільярдів доларів продажів.

Круїзна індустрія однією з перших постраждала: пасажири, поміщені на карантин на уражені вірусом лайнери, такі як “Алмазна принцеса” корпорації Карнавал, перетворили святкові мрії на кошмари для тисяч гостей. Meraviglia MSC Cruises був знехтуваний двома карибськими портами, перш ніж повернутися в Майамі цього тижня.

Акції компаній, що роблять предмети розкоші, такі як LVMH, Burberry Group Plc і Kering, зазначили на глобальному ринку акцій минулого тижня в звіті Boston Consulting Group і Sanford C. Bernstein про те, що продажі в галузі можуть впасти на цілих 40 мільярдів євро (44 мільярди доларів) в 2020 році.

biz.ligazakon.net

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...