Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Блумберг вийшов з виборчих перегонів і підтримав Байдена

Американський бізнесмен і колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг вирішив вийти з перегонів за висунення кандидатом в президенти США від Демократичної партії. 

“Три місяці тому я приєднався до перегонів у кампанії президентських виборів, щоб перемогти Дональда Трампа”, – заявив у середу, 4 березня, 78-річний мільярдер, цитує AFP. “Сьогодні я виходжу з перегонів з тієї ж причини – щоб перемогти Дональда Трампа, адже мені зрозуміло, що моя подальша участь у перегонах лише ускладнить досягнення цієї мети”, – додав бізнесмен.

Блумберг наголосив, підтримуватиме колишнього віцепрезидента Сполучених Штатів Джо Байдена. “Я працюватиму над тим, щоб зробити його наступним президентром США”, – сказав Блумберг, цитує агенція новин Reuters.

Заява Блумберга пролунала після того, як стали відомі результати так званого “супервівторока” у США. За попередніми даними, саме Джо Байден вийшов уперед, випередивши свого головного суперника в боротьбі за участь у виборах президента США від Демпартії Берні Сандерса.

Блумберг посів четверте місце – після Байдена, Сандерса та Елізабет Воррен. Як повідомлялося, мільярдер Блумберг зумів перемогти на праймеріз лише в Американському Самоа.

 

Майкл Блумберг вважається одним з найбагатших американців. Його статки оцінюються в 58 мільярдів доларів США. На свою кампанію під час балотування на пост кандидата від Демпартії Блумберг витратив близько 500 мільйонів доларів США – це найбільше з-поміж решти кандидатів. 

dw.com

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.