Пятница , 29 Март 2024
Мир

Супервівторок посилив Джо Байдена

Змагання претендентів Демократичної партії США на роль головного суперника Дональда Трампа на наступних президентських виборах перетворюється і з забігу понад 20-ти у перегони між двома лідерами: колишнім віце-президентом Джо Байденом і сенатором від штату Вермонт Берні Сандерсом.

У так званий “супервівторок” Байден переміг у дев’ятьох штатах, а Сандерс – у чотирьох.

Байден, змагаючись вже втретє упродовж своєї політичної кар’єри за президентську посаду, домігся успіхів на півдні, отримавши Техас, Вірджинію, Північну Кароліну, Алабаму, Оклагому, Тенесі та Арканзас, а також Міннесоту і Массачусетс.

Сандерс здобув Каліфорнію, а також штати Колорадо, Юта і Вермонт.

Результати відповідають передбаченням на основі опитування виборців, які прогнозували Байдену перемогу в супервівторок у більшості штатів, але Сандерс здобув більше делегатів – головно завдяки таким великим штатам як Каліфорнія і Техас.

Сандерс на зустрічі з виборцями у вівторок ввечері у Вермонті висловив впевненість, що він не лише здобуде номінацію Демократичної партії, але також переможе президента – республіканця Дональда Трампа.

“Трампа неможливо перемогти зі старою політикою. Нам потрібна нова політика, яка долучає до політичного руху людей з робітничого класу, яка долучає до політичного руху молодих людей, і яка у листопаді приведе до найвищої активності виборців в американській політичній історії”, – сказав Сандерс.

Але останні перемоги Байдена розглядають як ознаку його здатності бути потужним суперником Трампа на виборах у листопаді.

Здобуткам Байдена в супервівторок передувала його переконлива перемога у штаті Південна Кароліна завдяки потужній підтримці темношкірих виборців.

До результатів у Південній Кароліні кампанія Байдена виглядала досить слабкою.

Тепер на його користь спрацювали заяви про підтримку колишніх суперників, які вибули з перегонів: колишнього мера зі штату Індіана Піта Бутиджеджа і колишнього техаського конгресмен Бето О’рурка.

Байден похвалився своїми перемогами, виступаючи перед прихильниками у вівторок у Каліфорнії: “Це гарний вечір і схоже, що він стає ще кращий”.

“Я стою перед вами, щоб заявити, що ми дуже навіть живі. І маєте на увазі, що наша команда відправить Дональда Трампа пакувати валізи”, – сказав він на мітингу у Лос-Анджелесі.

Загалом у вівторок були обрані 1357 делегатів на партійний з’їзд Демократичної партії. Для затвердження кандидатури претендентові потрібно мати підтримку 1991 делегата з’їзду.

Воррен і Блумберґ

Суперниками Сандерса і Байдена залишаються сенатор від штату Массачусетс Елізабет Воррен, а також колишній мер Нью-Йорка мільярдер Майкл Блумберг, який витратив на виборчу кампанію 600 мільйонів доларів зі своїх статків, що сягають 55 мільярдів.

Воррен спочатку була серед фаворитів у групі претендентів від Демократичної партії, але у вівторок вона зазнала поразки від Байдена навіть у своєму штаті Массачусетс.

Блумберг після незадовільних результатів вівторка буде вирішувати, чи залишатися у перегонах.

Трамп майже щодня коментував партійні вибори демократів, називаючи своїх потенційних опонентів образливими кличками: “божевільний Берні”, “сонний Джо” і “міні Майк”.

Президент заявив у вівторок, що із задоволенням піде на дебати з будь-ким із номінованих суперників від демократів.

“Хто б це не був, мені все одно. Ми готові. Я з радістю буду дебатувати будь-ким із них, з великою радістю”, – сказав Трамп журналістам.

Він заявив також, що “немає питань стосовно того, що керівництво Демократичної партії намагається забрати можливість у Сандерса. Я не маю жодних питань”.​

ukrainian.voanews.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...