Четверг , 28 Март 2024
Мир

У Ріо-де-Жанейро стартував карнавал

Церемонія відкриття карнавалу відбулася в п’ятницю в бразильському місті Ріо-де-Жанейро.

За традицією, на церемонії мер міста коронує короля карнавалу (короля Момо) і вручає йому ключі від міста, яким той розпоряджатиметься до закінчення свят.

Карнавальний хід на самбодромі “Сан-Маркіс ді Сапукаї” почнеться о 21:00 за місцевим часом (03:00 за київським часом у суботу). Щовечора з п’ятниці до наступного вівторка на самбадромі проходитимуть виступи шкіл самби, тривалість кожної вистави – година.

Ходи найіменитіших шкіл відбудуться в неділю і понеділок.

Серед учасників карнавалу цього року за звання кращих змагатимуться такі імениті школи самби як “Вірадоуру”, “Портела”, “Віла Ізабел”, “Унідус та Тіжука”, “Бейжа Флор”, а також переможець торішнього карнавалу – школа самби “Мангейра”.

У виставах шкіл самби беруть участь від 3,5 тис. до 5 тис. людей – музиканти, танцювальні групи, оператори “каррус” – пересувних платформ, на яких також відбуваються театралізовані вистави. Особливе місце в ході кожної групи займає виступ прапороносця з прапором школи самби.

Під час ходу кожної школи самби журі має оцінити усю виставу, і навіть злагодженість роботи танцюристів, музик та оригінальність теми. Парад чемпіонів – шести шкіл, визнаних кращими, відбудеться 29 лютого.

Згідно з даними міської адміністрації, в урочистостях, що передують карнавалу і в період його проведення, візьмуть участь близько 7 млн осіб, як туристів, так і жителів міста.

Раніше бразильська преса з посиланням на місцеву Федерацію торгівлі повідомляла, що карнавальні святкування привнесуть в економіку Ріо-де-Жанейро 1 млрд реалів (близько $ 232 млн).

За її даними, кожен турист і житель міста під час карнавалу витрачатиме на добу приблизно $ 50, при цьому майже половина доходів – 44,6% – доведеться на місця громадського харчування.

Більшість жителів Ріо-де-Жанейро – 82,9% – повідомили про те, що мають намір залишитися в місті для того, щоб укотре пережити разом із туристами атмосферу свята.

ua.interfax.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...

Почему Европейский Союз продолжает склоняться к политике победы над Россией?

Лидеры Европейского Союза всё больше соглашаются с политикой победы.

Как Европейский Союз планирует перевести экономику на военные рельсы?

Европейский Союз выразил намерение поставить свою экономику на "военные рельсы".