Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

На Париж напали клопи

У Парижі склалася надзвичайна ситуація, пов’язана з поширенням постільних клопів. У зв’язку з цим французький уряд запустив гарячу лінію, щоб консультувати городян з приводу боротьби з паразитами. Про це повідомляє The Guardian.

У міністерстві житлового розвитку країни зазначили, що паразитів майже не було в Парижі з 1950-х років, але останнім часом вони «відродилися». У відомстві вважають, що причиною збільшення клопів у місті став туризм – люди привозять паразитів з собою з подорожей, а також зростання комах стійкості до препаратів, призначених для їх знищення.

Після Другої світової війни клопів в Європі та США майже не було, бо їх виводили з допомогою потужного інсектициду ДДТ. Потім цей препарат заборонили використовувати, адже він накопичується в організмі тварин і людини, і клопи знову почали поширюватися. У Парижі, за останніми даними за 2018 рік, фахівці по боротьбі з комахами обробили приміщення за 400 тисячами адрес, де були скарги на постільних клопів. В цьому році проблема поширення паразитів фігурувала навіть у передвиборчій кампанії політика Бенджаміна Гриво, який претендував на посаду мера міста. Він обіцяв очистити столицю Франції від паразитів за 100 днів, однак у підсумку знявся з виборчих перегонів після скандалу з публікацією його інтимного листування і відео.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.